Dum, dummare, lurad

Efter att ha satsat 100 miljoner skattekronor på att bygga upp ett utredningsstöd med hjälp av öppen källkod, har nu polisen beslutat att slänga projektet i sjön och istället satsa på ett system från Oracle.

Vem tror ni gjorde utredningen som beslutet grundade sig på? Jo Oracle !!!

Polisens IT-arkitekter sågar förstudien vid fotknölarna, bland annat på grund av att den ekonomiska beräkningen är undermålig, och att det föreslagna ersättningssystemet inte uppfyller verksamhetens behov.

Frågan är om polisledningen kan erkänna att man blev blåst av Oracle, eller om man låter det gå prestige i det hela och kör över den interna kritiken.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Snacka om icke-nyhet

Grundforskning är väl alltid bra, men jag ser det väl inte som någon större upptäckt att syrebrist kan leda till hjärnskador.

Även om den medicinska forskningen tydligen inte kommit fram till detta förrän nu, så har det ju varit allmänt kännt i ett antal tusen år. Detta har ju sedan lett till diverse tekniker för närstrid som går ut på att strypa motståndaren eller blockera blodtillförseln till hjärnan genom hår tryck mot blodkärlen på högra sidan av halsen.

Mvh

/J-O

Att krånga till det.

På SvD kan man läsa om alla problem som finns med "e-röstning" d.v.s. modernisera valsystemet genom att blanda in en dator istället för kommunpolitiker som av och till kan tänkas ha ett intresse i att påverka resultatet.

"E-röstningen är svår att göra helt säker. Och ju större säkerhet, desto dyrare blir systemet." Låter den briljanta kommentaren, ja det var ju något nytt, IT-säkerhet kostar.... Men kostnader har väl aldrig varit något hinder tidigare, skicka räkningen till skattebetalarna som vanligt.

Jag känner rätt många som hellre betalar för ett fungerande valsystem än för att bli signalspanade på av FRA.

Sedan finns idéer om hur man kan lösa det "Det finns ju system med e-legitimation som är bra." *host* *host* E-legitimation är inte vare sig bra eller säkert.

Sedan är det lite bjäfs om online o.s.v.

Men jag tycker man komplicerar saker väldigt mycket i onödan.

Den största fördelen med elektronisk röstning vore att bli av med all j-a valsedelshantering.

Vi har miljöaspekten på alla de valsedlar som trycks upp men inte hamnar i något kuvert. Lär vara ett stort antal träd som går åt till den saken.

Men den stora delen är att genom att ta bort diverse valsedelsproblem så blir valen mer demokratiska.
 • Man slipper detta med att småpartier måste distribuera sina valsedlar till lokalerna
 • Man slipper att valsedlar placeras fel/olika.
 • favorisering, ingen plats, gömda valsedlar, slut på valsedlar
 Rösta via nätet vore väl en kul sak, men jag ser det mer som att istället för att ta med sig valsedlar bakom skynket, så finns där en pekskärm bakom skynket.

Alla partierna och deras loggor listade, peka på den du vill rösta på. den förstoras så att det inte går att läsa fel på sverige- och socialdemokraterna. Peka på "VÄLJ". när du valt vilken du vill rösta på i varje val, så skall det finnas en stor fet knapp som heter "RÖSTA".

Det kan finnas navigationsknappar UPP, NER, (för att bläddra) samt VÄLJ och rösta i brailleskrift samt ett par hörlurar så att man får höra vilket part man väljer. Finns massa tekniska möjligheter att anpassa detta till synskadade också.

När man är klar så skrivs en kopia ut som du kan stoppa i kuvert och lämna till "röstförrättaren". Naturligtvis bör "röstautomaterna" också användas för att lämna ut resultatet en sekund över åtta på kvällen. Men då folk skulle misstro systememt så bör vi ha den där utskrivna lappen där de ser att det de röstat på verkligen är korrekt. Sedan får man väl manuellt räkna rösterna i alla fall för det "slutgiltliga resultatet"

Man kommer hur som helst ifrån att det står allt möjligt på lapparna, så det bör inte bli några som underkänns av den anledningen.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Prissättning

Exemplarframställningskostnad: 0 kronor
Mediakostnad: 0 kronor
Lagerhållningskostnad: 0 kronor
Personalkostnad: 0 kronor
Kostnad förpackningsmaterial: 0 kronor
Slumpvis kostnad för att motivera folk att använda förlegad distributionsmodell: 200 kronorVarför måste det vara så mycket bättre och billigare att transportera omkring plastbitar?

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Rök utan eld

Som förväntat visade det sig nu i efterhand att när SÄPO valde att "uppgradera" terrorhotet mot Sverige så fanns det ingen som helst anledning till detta.

En enskilld person hade man fattat misstankar mot, och detta kan väl knappast vara anledning nog att försöka skrämma upp ett helt folk? Man borde väl kunna punktbevaka denna individ rätt enkelt?

Denna person sitter numera i fängelse på grund av andra brott men man sänker inte graderingen eftersom Sverige nämns på "al-Qaidainspirerade hemsidor". Tja, vem vet... Såna hemsidor kanske också har "ett gott skratt" avdelningar? Är det inte bara så att Högre terrorhot betyder större budget till SÄPO?

Skämt åsido, vad är en al-Qaidainspirerad hemsida? Har inte hela det så kallade terrorhotet (om det överhuvudtaget existerar) uppstått på grund av diverse "hemliga" samarbeten med USA? Som fått oss att via ett underförstått smygmedlemsskap i NATO skickat svensk trupp till länder där de inte har minsta anledning att finnas?

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Skatteparadiset Sverige

"Det är tufft att betala skatt", så uttryckte sig en gång Mona Sahlin.

Sossarna har ju historiskt sett gärna beskattat saker, gärna både en och två gånger. Vad sägs till exempel om momsen på energiskatt? Moms är fel till att börja med, men om det nu skall vara en mervärdesskatt som jag betalar för något jag vill ha, borde väl annan skatt vara undantagen? Jag har nämligen ingen som helst önskan att betala energiskatt och vill därför slippa momsen på den delen.

Men nu kommer "Nya" Moderaterna, d.v.s den ideologilösa och bleka sossekopian och gör samma sak.

Man vill införa en extra skatt på fondsparande. Ja men det är ju en utmärkt idé, vi har en ekonomisk kris som beror på att folk och stater spenderar pengar de inte har, så straffa dem som sparar.

Det räcker inte med att man skall betala en 30%-ig vinstskatt när man tar ut pengarna man sparat, man skall även "förmögenhets"-beskattas för innehavet varje år.

Det lär väl vara så att man sett var marknaden är på väg, att alla aktier faller och att räntebärande papper inte heller de är säkra när statsbankrutterna riskerar att stå som spön i backen. Då kommer inga fonder att gå plus och alltså kommer det inte bli några vinster att beskatta, så man vill suga åt sig pengarna medan de ännu finns.

Men först skall man alltså betala skatt på sin inkomst.
Lyckas man få några korvören över och vill spara dem skall man alltså betala skatt på förmånen att få spara.
Lyckas banken överleva så pass länge att du vill ta ut pengarna, och det mot förmodan finns något kvar så vill staten ha "sin" del även då.

Så tre gånger skall du skatta de pengarna, och då bortser vi från att du får betala moms när du sedan handlar för dem.

Det är uppenbart att det där med att "Moderaternas enda kvarvarande ideologi är att de vill sänka skatten", är fel den delen finns tydligen inte heller kvar.

Mvh

/J-O

Integritet i fokus

Det har kommit ut ett nytt nummer (pdf) av datainspektionens tidning/publikation, Integritet i fokus.

En hel del intressant läsning.

Mvh

/J-O

En halv seger, men ändå en seger

EU-domstolen slår i dag fast att vetenskaplig forskning som förutsätter användningen av mänskliga embryon inte kan skyddas genom patent.

Tyvärr uttalar man sig inte generellt mot patent på genetiskt material. Men i alla fall ett av alla vansinniga användningsområden av patent har nu stoppats. Fast man kan väl anta att detta kommer att kringås genom att man patenterar det hela i USA och sedan utnyttjar någon klausul i ACTA eller liknande ramverk för att hävda att patentet gäller i europa fastän det strider mot europeisk lag.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Svensk media trovärdig??Inte enligt läsarna i alla fall...

Mvh

/J-O

Verklighetsförankring saknas

Jaha, skall man skratta eller gråta. Vi har en kvinna som har två fasta arbeten, men då hon nu är gravid så blir hon sjukskriven från båda. Läkare och arbetsgivare är överens, hon kan inte klara av arbetsuppgifterna just nu. Ingen av arbetsgivarna kan erbjuda några alternativa arbetsuppgifter som inte kräver tunga lyft.

Försäkringskassan vill inte betala ut något utan tycker at hon skall säga upp sig från sina två fasta jobb och ställa sig till arbetsmarknadens förfogande, d.v.s. skriva in sig på arbetsförmedlingen och söka ett jobb hon klarar av.

Skall man bli tvungen att säga upp sig från ett fast jobb för att man är gravid och skall få barn om tre månader? I dagens arbetsmarknad?

Vem anställer i så fall någon som just skall få barn och antagligen blir barnledig ett halvår/år?

Försäkringskassans handläggare kan inte leva i samma land eller ens samma planet som vi övriga. Resonerar man som denna handläggare kommer man aldrig att behöva betala ut någon ersättning till någon, för så länge man lever kan man låtsas som att det finns ett fiktivt jobb att söka. När man sedan svultit ihjäl så är man ju någon annans problem.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Samvetsfrågor

Imorse hade jag fått ett mail från M-panelen, det är en kille på göteborgs universitet som med jämna mellanrum ställer frågor kring politik och aktuella frågor.

Inte helt oväntat var det denna gång en del frågor kring Juholt samt medias roll och påverkan på politiken. Men det var även en del annat.

Den "värsta" var denna:

23. Det finns olika uppfattningar om vad som är viktigt för att vara en god medborgare. Om Du ser till vad Du själv anser, hur viktigt på en skala 0 till 10 där 0 är inte alls viktigt och 10 är mycket viktigt är det...
 • att aldrig försöka smita från skatten
 • att alltid följa lagar och förordningar
 • att aldrig fuska med sociala bidrag och ersättningar
Rätt svår fråga faktiskt när man bara får klicka i en ruta och inte ange några grundförutsättningar.

Att inte fuska med bidrag och ersättningar, den är väl rätt lätt att tycka är viktig.

När det kommer till skattefusk så lutar jag nog åt det hållet också, något man inte bör göra. Men det betyder ju inte att jag håller med om den helt bakvända lagstiftningen på det området. Skattelagstiftningen ser ju idag ut som det Beatrice Ask försöker få övrig lagstiftning till. Man anses skyldig i och med att man blivit anklagad och straffet döms ut direkt. Sedan kan man försöka bevisa sin oskuld i efterhand. Dessutom finns möjligheten att man straffas två gånger för samma brott.

Men jag kan i alla fall svara med 10:or på båda dessa. Man skall inte fuska, oavsett om det är med skatt eller med bidrag.

Däremot, att alltid följa lagar och förordningar? Ja i den bästa av världar vore väl även den en 10:a, om lagarna vore förankrade bland medborgarna. Men när lagstiftningen för länge sedan slutat vara till för medborgarna och samhällets bästa, utan är beställda av företag eller skrivna för att underlätta polisens arbete, då lutar jag mer åt hållet civil olydnad.

Situationen underlättas ju inte av att man gång på gång ser att lagstiftningen inte verkar gälla politiker eller myndigheter.

Om riksdagsmännen fuskar med bidragen omfattas det inte av lagen, gör Svensson det åker han dit så det sjunger om det.
SÄPO bryter systematiskt mot grundlagen i tio år och kommer undan med att hävda att man inte kände till lagen, Svensson är skyldig att känna till lagen.
Myndigheter struntar att följa lagar eller betala ut beslutade pengar, eftersom de inte har råd. Om Svensson skiter i att betala sina räkningar för att det blir för dyrt, då kommer fogden med understöd av polis.

Detta gör att det känns väldigt svårt att motivera varför en medborgare alltid skulle följa lagstiftningen. Innan jag kan sätta en 10:a i den rutan måste lagstiftningen vara förankrad och gälla alla.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Killer-app vs Terror-app

Tydligen överger FRA nu alla försök att låtsas som om att det inte är svenska medborgare man vill övervaka. Det man vill övervaka är alla möjligheter för befolkningen att kommunicera med varandra.

Precis som när Grekiska militären under brinnande ekonomisk kris köper stridsvagnar, så vill nu FRA slösa bort lite mer svenska skattemedel.

200 miljoner vill man ha för att kunna avlyssna webbapplikationer (t.ex. Wordfeud) till telefoner.

Finns det verkligen inget bättre att lägga skattepengarna på i dagens kris än att avlyssna folk? Man får väl hoppas att wordfeud tar bort alla "misstänkta" ord ur sina ordlistor för att skydda spelarna från fåniga misstankar om terrorism.

Var 30:e sekund dör ett barn i malaria.
Var 30:e sekund dör en människa i trafiken.

Visst, det var närmare 3000 personer som dog i USA 11:e september. Men det var i USA och det var för tio år sedan, det är ingen anledning att riva ner demokratin i Sverige.

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Fyra dagar senare

Torsdag morgon fanns ett mail i min inkorg, det sade helt enkelt att jag blivit nominerad till partistyrelsen och innehöll en länk och en liten kod som skulle användas för att gå in och antingen neka eller acceptera nomineringen.

Man kan ju lugnt säga att jag blev aningen överraskad över detta så jag gick in på forumet för att se om jag kunde hitta någon mer information. Mailet kom ju från mötespresidiet, så kanske det fanns någon tråd där jag kunde se vem som nominerat mig, och framförallt vilken motivering som angetts.

Vem som nominerat gick inte att få fram, och det är väl som det skall. Jag kunde däremot hitta motiveringen och den var rätt generell.
  "Jag ser gärna den nominerade personen i den kommande styrelsen då jag tror att denne kommer passa väl in, göra ett bra jobb och bidra till att föra partiet närmare en valseger 2014."
Det där med passa in beror väl i så fall på vilka fler som skulle bli invalda, men jag brukar ju gå att ha i möblerade rum, så det borde väl vara ok. Huvudsaken var ju i alla fall att det fanns en motivering.

Jag tror nu inte för ett ögonblick att jag skulle få nog med röster för att få en plats i styrelsen, men det kräver i alla fall att man tänker efter ordentligt innan man svarar. Någon har ju trots allt av en eller annan anledning valt att peka ut mig som någon de vill ha med.

Jag ser att ett flertal andra har nominerats med exakt samma motivering. En lista av dessa visar att det är personer från Norra och Västra distriktet, sådana som jobbat med lokala kampanjer och personvalskampanjer. Så jag tycker mig kunna extrapolera två bakgrunder till varför just vi blev nominerade.
  1. Personen vill se mer folk från Väst och Norr i styrelsen
  2. Personen vill stärka upp styrelsen med folk som vet hur man bedriver en lyckad valkampanj.
Det verkar i alla fall seriöst nog för mig för att jag skall känna mig tvungen att överväga att svara ja.

Den stora frågeställningen som gjort att beslutet tagit fyra dagar var dock: Vad innebär det rent praktiskt? Vad förväntas jag göra, har jag tillräckligt med tid att lägga ner på det här för att göra ett bra jobb, och har jag något att tillföra?

Enligt styrelsens arbetsformer så pratar vi om ett begränsat antal möten, bara ett i månaden. tyvärr ser det ut som att face-to-face möten sker första helgen i månaden, vilket ser ut att slumpa sig oftast vara udda veckor. Jag är frånskild och har barnen varannan vecka, udda veckor är de hos mig och jämna veckor är de hos sin mamma. Men det är ingen showstopper då vi brukar kunna byta när det behövs.

Men jag antar att man förväntas göra en massa jobb mellan dessa möten, och att mötet används till att redovisa vad man gjort? Jag lägger gärna ner mycket av min fritid till piratrörelsen, och att ta ut semester och kampanjarbeta när det är valår är inte heller något problem. Men att direkt ta ansvar för och måsta avsätta tid för att se till att vissa saker blir gjorda kan bli tufft. Jag har redan en del sådant och trots allt jobbar jag heltid och har tre barn att ta hand om.

Nu skall jag inte skylla på mina barn, men jag tror helt enkelt inte att jag kan ge ett helhjärtat engagemang i ett styrelsearbete just nu.

Som jag ser det och uttryckt det förut, så är det nu när valet just har varit som det är rätt tillfälle att jobba med valplattformen, så att den hinner sätta sig i god tid, så det är nu engagemanget i den delen behövs.
Jag vill verkligen vara med i breddningen av vår politik och styrelsens arbete med att ta fram förslag på nytt principprogram, men just nu skulle jag inte göra ett så bra jobb som partiet förtjänar. Så jag känner att det rätta är att avböja. Men jag tackar den som nominerade mig för förtroendet.

Förhoppningsvis kommer mitt privata liv att se annorlunda ut om något år, så vem vet kanske närmare valet kanske jag får chansen igen.

Mvh

/Jan-Olof Flink
Valkretsledare Piratpartiet Västernorrland
Kommunledare Piratpartiet Sundsvall

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Polisiär verksamhet

Ett litet(?) förslag på utvidgning av piratpartiets politik, enligt önskad mall. Området är inte direkt rättssäkerhet utan hur Polisiärt arbete borde utföras. Beatrice Ask har ju sina idéer och Jimmy Åkesson sina, Piratpartiet kan väl också ha åsikter om detta.

I just detta inlägg väljer jag att skriva om specialfallet Polisen, men som kan ses under punkt 2 nedan så föreslår jag även lite mer grundläggande saker.

Under punkt 4, "bakgrund" så svamlar jag på lite mer i bloggstil, men syftet med denna text är inte att ligga med i något kampanjmaterial utan att förklara för er hur jag tänkt och vilka problem det är jag vill lösa.


1. Rubrik

Brottsbekämpning / Kriminalpolitik

2. Värderingar

Rättsäkerhet. (Vi vill stärka rättsstaten. Vi vill stärka förtroendet människor emellan samt mellan staten och medborgaren.) Detta innebär inte enbart att man skall sluta behandla medbrogarna som misstänkta brottslingar, utan man kan även kräva att medborgarna skall kunna lita på polisen.

Infrastruktur / Legitimt styre. Detta är inte en del av vår plattform idag, men jag hoppas att vi i Piratpartiet kan börja tycka att man skall kunna leva, bo och arbeta i hela landet. När man drar in på samhällets infrastruktur, t.ex. postkontor, sjukhus och polisstationer samt river telenätet kan man inte längre legitimt hävda att folk som bor där skall betala skatt till staten, utan man kan lika gärna måla kartan vit igen.

Effektivitet. Staten skall inte slösa med våra resurser/skattepengar genom dumsnåla beslut. Detta tycker jag vi kan extrapolera utifrån åsikter vi har redan idag. T.ex. användandet av fria programvaror istället för att köpa dyra licenser.

3. Vision

Ett rättssäkert och tryggt samhälle där inte folk rycker till i rädsla när de någon gång ser uniformerad Polis.

4. Bakgrund

Många av de lagändringar som tillkommit på senare år har haft som syfte att underlätta polisens arbete och öka deras möjligheter att "effektivt" bedriva utredningsarbete. Tyvärr står detta oftast i konflikt med rättssäkerheten och den personliga integriteten. Som det är nu så offras rättssäkerheten och medborgarnas integritet på effektivitetens altare, tydligen på grund av resursbrist. Till och med förslag på omvänd bevisbörda har kommit på fullt allvar.

Resursbristen verkar även den vara ett faktum, då statistiken visar högvis med larm som ingen reagerat på samt att de flesta som provat att polisanmäla något snabbt märker att de flesta ärenden omedelbart läggs ner utan utredning.

Dock är det inte bara cykelstölder och inbrott som direktavskrivs utan så mycket som ett besök på brottsplatsen. Anmälningar mot polismän brukar även dessa läggas ner av åklagare utan åtgärd. Med största sannolikhet så är det i många fall okynnesanmälningar som läggs ned med rätta, men det är anmärkningsvärt att polismyndigheten inte ens bryr sig om att föra statistik över de ärenden där en polis blivit anmäld. Vill man skapa förtroende måste man åtminstone verka som att man tar anmälningar om tjänstefel på allvar.

När det gäller statistik finns det ju förståss även andra problem. Nyligen uppdagades det att poliser fuskar med statistik och helt enkelt hittar på brott som aldrig skett och rapporterar in dessa för att bättra på statistiken och uppfylla någon slags effektivitetskrav. Dessutom var cheferna medvetna om detta, och när det läckte ut så försökte man bryta meddelarskyddet för att få reda på vem som skvallrat. Inte heller detta känns som ett bra sätt att skapa tilltro hos allmänheten.

Tillsynen av polisen är viktig ur ett rättsäkerhetsperspektiv. Andra viktiga verksamheter där mycket skattepengar går åt sätts regelbundet under lupp av olika tillsynsmyndigheter. Inom exempelvis hälso- och sjukvården genomför Socialstyrelsen ofta inspektioner som ibland leder till att vårdmottagningar måste stängas. På samma sätt granskar Skolinspektionen våra skolor och Högskoleverket våra universitet. Polisen granskas också. Men inte av någon fristående myndighet, utan av Rikspolisstyrelsen som själv ingår i polisens organisation.

Idag är det som så att folk helt enkelt inte ser en polis utom vid fart- eller nykterhetskontroller, eller möjligen om man är måltavla för ett ingripande. D.v.s. situationer då man sällan ser det som något positivt, utan mer som något störande i sin vardag. Resursbrist kan även här vara den stora bakomliggande faktorn.

Fast då är det samtidigt konstigt att polisen har resurser att agera handräckning åt privata företag. T.ex. biljettkontroller för SL. Att man sedan gör massivt överdrivna insatser mot fildelare, där en sex till åtta poliser stormar in hos någon sjukpensionär som knappast lär bjuda något motstånd verkar ju även det tvivelaktigt ur resurshänsyn.

Man har lagt ner många närpolisstationer vilket leder till ännu mindre synlighet. Men övervakningskameror eller vad man nu tänkt sig att använda istället kommer aldrig att skapa någon riktig trygghet. Fungerande gatubelysning och kompetenta poliser som syns på stan däremot.

5. Konkret sakpolitik

* Polisen skall inte syssla med handräckningstjänst. Biljettkontroller kan utföras utan hjälp av polis.

* Låt de poliser som idag jobbar med upphovsrätt utreda riktiga brott istället. Där finns många resurser som kan användas bättre. Annan formulering kan vara att prioritera våldsbrott och stöld över upphovsrättsbrott, eller att prioritera brott mot enskilda medborgare över brott mot företag.

* Öka antalet civilanställda. Låt poliserna vara ute och jobba och civilanställda sköta sekreterarsysslorna istället.

* Återinför närpolisstationerna. Låt folk se poliser gå runt och finnas utan att de nödvändigtvis är på utryckning.

* Poliser skall upprätthålla lagen, de skall inte vara med i lagstiftningsprocessen. Att underlätta polisens jobb får inte vara prioriterat över en rättssäker hantering. Att föreslå lagändringar bör inte heller det ligga hos polisen.

* Polisens effektivitet skall bedömas på antal inkomna anmälningar, inte antalet "utredda" brott. Om man tar bort detta kriterium försvinner incitamentet för enskillda polismän och chefer att hitta på statistik.

* En fristående myndighet skall ansvara för att övervaka polisens arbete.

* Brottsprovokation skall vara förbjudet. (Finns redan med i valmanifestet)


Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Skrämseltaktik

Visst är det bra med övningar. Att testa att utrymma lokaler, vid en fingerad brand ger brandskyddet en uppfattning om eventuella problem samtidigt som folk lär sig vad de förväntas göra under en utrymning.

Det är även bra att öva eventuella katastrofscenarior som t.ex. hur man gör om man blir av med sina lokaler av en eller anna anledning. Men vad är det som ligger bakom när man bestämmer sig för att öva ett scenario med en explosion i riksdagens posthantering och ett biologiskt ämne som sprids i lokalerna, samtidigt som det kommer in ett hot om mjältbrandsbakterier?

Det enda jag kan tänka mig är att det är en förlängning av den skrämselpropanada man kört mot befolkningen sedan 9/11. Man vill hålla riksdagen orolig och ge dem scenarior som får dem att tänka på terroristangrepp, för då blir det enklare att få igenom förslag som skall leda till "trygghet och säkerhet".

Det handlar alltså enbart om att vidmakthålla terrornojan.

Mvh

/J-O
Tags: , ,
För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Hoppas på kabel till sverige

Finnarna gör det enda rätta och bygger ut kärnkraften. Tyvärr är det "vanlig" uranbaserad kärnkraft, och inte Torium som i kinas nya satsning.

Men även om den teknik som skall användas här är den som medvetet valts för att den skapar "användbara" slaggprodukter såsom plutonium, så hoppas jag att man drar över ett par kablar från Pyhäjoki till Skellefteå.

Den svenska kraftindustrin kan behöva lite konkurrens så att det inte lönar sig fullt så bra att stänga av de svenska kraftverken "för underhåll" när det är som kallast.

Mvh

/J-O

RSS 2.0