Prissättning

Exemplarframställningskostnad: 0 kronor
Mediakostnad: 0 kronor
Lagerhållningskostnad: 0 kronor
Personalkostnad: 0 kronor
Kostnad förpackningsmaterial: 0 kronor
Slumpvis kostnad för att motivera folk att använda förlegad distributionsmodell: 200 kronorVarför måste det vara så mycket bättre och billigare att transportera omkring plastbitar?

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Looter

Två saker.

ett:

Priset för de ovan nämda posterna är försummbar när det gäller produktionen av ett spel.Två:

Återförsäljar av spel har redan köpt produkten för att sälja vidare, de vill sälja alla sin exemplar för att få ut maximalt. Därför kan de sänka priserna på de produkter de redan betalat för. Detsamma gäller inte den digitala distributionen, där är inget för betalat och prissänkning är inte vinst drivande på sammasätt som hos återförsäljare. Även om steam nu för tiden har helg rea på utvalda produkter.//Looter

2011-10-24 @ 13:14:23
Postat av: Jan-Olof Flink

@Looter,

ahh, så egentligen är det frågan om CD-on som utför förlustminimering, medan det höga priset för nedladdningsversionen är det pris som leverantören har?Det förklarar ju en del även om det fortfarande ser mycket märkligt ut.Nedladdningsversionen borde ju vara billigare i grund än vad plastbitarna är, och det är de inte utan de ligger hela tiden högre i pris.Precis som ljudböcker är dyrare än riktiga böcker, även när du köper båda direkt från förlag.

2011-10-24 @ 13:29:39
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Arakun

Nya distributionsmodeller -> nya fördelar för kunden -> förhöjt värde på tjänsten -> högre pris. För nog är det värt 200 kr extra för att slippa vänta 1–3 arbetsdagar. Men visst, egentligen är det ju precis som Looter säger. ;)Många gånger tycker jag dock att det framgår rätt tydligt att nya distributionsmodeller inte får lov att bli ett hot mot de gamla. Priset för att ladda ner/strömma får inte vara så lågt att folk helt och hållet slutar köpa de fysiska produkterna. Alla traditionella distributörer ska ha sin beskärda del – och kan de inte lösa det själva så vänder de sig till politikerna.

2011-10-24 @ 17:40:04
Postat av: steelneck

Därför att tillräckligt många dårar uppebarligen betaler för det (och indirekt röstar med plånboken).

2011-10-25 @ 00:53:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0