Där trillade prislappen fram

Sedär, brev från min fiberleverantör som meddelar om kommande prishöjning.
 
Inget direkt revolutionerande med det, men sedan ser man den lilla meningen "Vi gör det också för att kunna möta generella kostnadsutvecklingar i samhället och för att möta nya lagkrav"
 
Usch, så där kom alltså prislappen för datalagringsdirektivet intrillandes. Visst känns det skönt att betala för att bli övervakad?
 
En intressant sak var dock att brevet ifråga kom från leverantören av min fiberkoppling, servanet i sundsvall, och inte från min nätleverantör, bahnhof. Kan vara intressant attgräva lite i vem som loggar vad. Fiberleverantören borde ju intelogga så mycket mer än vilket VLAN min utrustning är kopplad mot för att kunna nå bahnhofs dhcp-servrar och liknande eller?
 
Mvh
 
/J-O

Tags: Piratpartiet, Datalagring

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Värsta pappan ever, typ

Min dotter är tretton år gammal och vill väldigt gärna ställa upp i lilla melodifestivalen.
 
 Ansökan är rätt simpel, man skall fylla i lite info och skicka sitt bidrag i mp3-format. Men eftersom det är fråga om barn såmåste föräldrarna läsa igenom reglerna först (pdf).
 
Först lite almänn info och självklarheter, som att man skulle skrivit låten själv, att den skulle vara på svenska och att den inte skall ha spelats/spridits i förväg.
 
Sedan någon slags notering om att det hela skulle ske i stockholm, vilket inte är direkt förvånande, men det hade ju varit på sin platsmed lite info om man själv förväntades ordna resa och boende och sånt.
 
Följt av (trumvirvel), ett långt avtal som godkänner att SVT tar över alla rättigheter för verket. Om punkt c10 och c11 betyder att man tvångsansluts till STIM är också lite svårtatt avgöra. Hur som helst inte riktigt ett avtal som jag känner för att godkänna å min dotters vägnar, även om jag förmodligen kommer att anses som världens sämsta pappa.
 
Mvh
 
/J-O

Tags: Piratpartiet

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

RSS 2.0