Verklighetsförankring saknas

Jaha, skall man skratta eller gråta. Vi har en kvinna som har två fasta arbeten, men då hon nu är gravid så blir hon sjukskriven från båda. Läkare och arbetsgivare är överens, hon kan inte klara av arbetsuppgifterna just nu. Ingen av arbetsgivarna kan erbjuda några alternativa arbetsuppgifter som inte kräver tunga lyft.

Försäkringskassan vill inte betala ut något utan tycker at hon skall säga upp sig från sina två fasta jobb och ställa sig till arbetsmarknadens förfogande, d.v.s. skriva in sig på arbetsförmedlingen och söka ett jobb hon klarar av.

Skall man bli tvungen att säga upp sig från ett fast jobb för att man är gravid och skall få barn om tre månader? I dagens arbetsmarknad?

Vem anställer i så fall någon som just skall få barn och antagligen blir barnledig ett halvår/år?

Försäkringskassans handläggare kan inte leva i samma land eller ens samma planet som vi övriga. Resonerar man som denna handläggare kommer man aldrig att behöva betala ut någon ersättning till någon, för så länge man lever kan man låtsas som att det finns ett fiktivt jobb att söka. När man sedan svultit ihjäl så är man ju någon annans problem.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0