Skatteparadiset Sverige

"Det är tufft att betala skatt", så uttryckte sig en gång Mona Sahlin.

Sossarna har ju historiskt sett gärna beskattat saker, gärna både en och två gånger. Vad sägs till exempel om momsen på energiskatt? Moms är fel till att börja med, men om det nu skall vara en mervärdesskatt som jag betalar för något jag vill ha, borde väl annan skatt vara undantagen? Jag har nämligen ingen som helst önskan att betala energiskatt och vill därför slippa momsen på den delen.

Men nu kommer "Nya" Moderaterna, d.v.s den ideologilösa och bleka sossekopian och gör samma sak.

Man vill införa en extra skatt på fondsparande. Ja men det är ju en utmärkt idé, vi har en ekonomisk kris som beror på att folk och stater spenderar pengar de inte har, så straffa dem som sparar.

Det räcker inte med att man skall betala en 30%-ig vinstskatt när man tar ut pengarna man sparat, man skall även "förmögenhets"-beskattas för innehavet varje år.

Det lär väl vara så att man sett var marknaden är på väg, att alla aktier faller och att räntebärande papper inte heller de är säkra när statsbankrutterna riskerar att stå som spön i backen. Då kommer inga fonder att gå plus och alltså kommer det inte bli några vinster att beskatta, så man vill suga åt sig pengarna medan de ännu finns.

Men först skall man alltså betala skatt på sin inkomst.
Lyckas man få några korvören över och vill spara dem skall man alltså betala skatt på förmånen att få spara.
Lyckas banken överleva så pass länge att du vill ta ut pengarna, och det mot förmodan finns något kvar så vill staten ha "sin" del även då.

Så tre gånger skall du skatta de pengarna, och då bortser vi från att du får betala moms när du sedan handlar för dem.

Det är uppenbart att det där med att "Moderaternas enda kvarvarande ideologi är att de vill sänka skatten", är fel den delen finns tydligen inte heller kvar.

Mvh

/J-O

Kommentarer
Postat av: Jerry

Och snart kommer madrassen också att extrabeskattas... Lika bra att löneutbetalningen skickas till Anders Borg, så han kan ta det han vill ha.

2011-10-20 @ 15:44:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0