Bildt, Bildt, Bildt...

Carl bildt lyckas än en gång hävda att vi skall försvara friheten på nätet genom att begränsa den.

Tidigare inlägg har gjort mig lite sorgsen, men jag tror snart han kommer att lyckas uppnå nivån förbannad. Jag ger följande kommentar från Carl's  inlägg en orange rating på cyberterroristskalan.
  När blir en nätverksattack mot ett land en attack mot detta land i folkrättslig  mening, och vilken rätt till motåtgärder av olika slag kommer då att finnas?
Jag skulle hävda att den nätverksattack som Bildts eget parti genomfört under sin mandatperiod blev en folkrättslig attack den 1:a december 2009 när man bröt mot grundlagen, europakonventionen och FN-stadgan. De fortsatta hoten om terrorism såsom ACTA, ytterligare lagar för att inskränka friheten, dåligt kaumoflerade som handelsavtal, är även de i direkt brott mot folkrätten.

Att en före detta partiledare för ett liberalt parti, innan de blev "nya moderaterna" kan sprida dylik smörja ens i en valrörelse. Hade det funnits lite jävlar anamma kvar i moderaterna hade det blivit myteri och partiledningen tvingats gå på plankan.

Men man får leta fram det positiva i situationen. Med en politik som inte går att skilja från Socialdemokraternas, så finns det bara ett parti som liberala väljare kan gå till. Det enda parti som numera står för individens rättigheter.

För övrigt tycker jag det vore en kul övning att kombinera data från GeoIP och lite kreativ BGP-routing och för en dag eller två råka "tappa bort" USA från internet. Bara så att de får känna precis hur trevligt det är med censur.

Om det är något Carl Bildt och USA:s mediamaffia skall ha klart för sig är det en sak... Oavsett vad spanien tror sig kunna åstadkomma. Internet glömmer aldrig.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,Försvårande

Hur kommer det sig att skiv och filmindustrin alltid gör saker svårare för sig själva? Varje gång det kommit en ny teknologi eller ny kanal att nå folk via, så har de gått i baklås och gjort motstånd tills de tvingats att till slut följa med tiden. Fast då ofta med en sämre lösning än om de hade hoppat ombord direkt.

Trots att alla berättar för dem att enda sättet att bemöta "hotet" från internet, är att konkurera med bättre tjänster, inte att försöka tvinga folk att köpa deras föråldrade och inte längre åtråvärda produkter till överpris.

Skivindustrin försöker med DRM på skivor hindra folk att rippa ner musiken och lyssna på det sätt som passar dem. Men resultatet för konsumenten blir ofta att man inte bara hindras från att lyssna på musiken på sin mp3-spelare under joggingturen, man kan inte heller lyssna på den i vilken cd-spelare som helst. dessutom har många kunder fått sina datorer kraschade och förlorat sina filer i ominstallationer, på grund av dåligt skriven DRM-kod. Oavsett om det står en finstilt upplysning gömd någonstans på fodralet om att man lyssnar på egen risk så är det inte ett OK beteende.

Filmindustrin, de inte bara skjuter sig själva i foten, utan stoppar ner hela benet i en grovkalibrig kanon innan de trycker av. Varför tvingar man de människor som köper deras produkter att genomlida usla trailers där man med nyspråk försöker förvirra ihop orden stöld och kopiering? Det säger ju sig ganska självt att sånt inte finns med på eventuella piratkopior eller de digitala versioner de är rädda för. så de enda som tvingas se eländet är de som verkligen har betalt för filmerna, de som köpt det media som företagen föredrar att sälja. Snacka om att sparka in öppna dörrar. Filmbolagen ser verkligen till att irritera sina kunder till den milda grad att de blir av med dem.

Kombinera det här beteendet från bolage med en lågkonjunktur där folk står och väljer om de skall äta eller betala hyran. Är det verkligen konstigt att deras kalkyler och beräknade förtjänst aldrig stämmer med verkligheten?

Som jag har skrivit tidigare, alla andra industrier som missbedömer budget och marknadsläget på det viset får stå med skammen för sina aktieägare, och allt som oftast byta lite folk i bolagets styrelse. Men inte film- och skiv- industrin. Varje gång de räknar fel skyller de på "pirater" och försöker stämma sina kunder på mellanskillnaden.

Frågan är vad som skulle hända om de inte hade piratkopiering att skylla på? Är deras lobby mäktig nog att driva igenom att det blir olagligt att inte köpa minst två skivor och en film i månaden, så att de kan fortsätta att tjäna pengar på förlegad distribution och media?


Mvh

/J-O

Tags: , , ,


PS
  För en bra samling relaterade länkar, läs även detta gamla men ack så goda inlägg av Scaber Nestor.
DS
Reinfeldt försöker igen

Madeleine Sjöstedt skrev idag ett inlägg gällande allas rätt att dölja sitt ansikte. Hon skriver bra och tänkvärt och jag tycker att hennes inlägg förtjänar att läsas i sin helhet. Dock gör jag ett litet citat nedan.

  Människor kan ha olika skäl att dölja sina ansikten. Vissa kan vara djupt privata, andra religiösa eller politiska. Att förneka människor den rätten kräver starka argument.

Inlägget är menat som en replik till ett utspel av Reinfeldt som är lika smidig som vanligt.

Jag har själv alltid tyckt det är ett oskick när folk i en demonstration inte visar sina ansikten, "törs de inte stå för sina åsikter?", men det bör fortfarande vara deras rättighet.

Vi har sett folk som fått sparken för att en arbetsgivare inte gillat bilder av personen på facebook.
När det var demonstrationer mot den iranska regimen fanns det agenter på plats för att filma, så det är klart att demonstranterna inte vill visa sina ansikten om det riskerar att skada släktingar hemma.

Så oavsett om man tycker sig tro att bärandet av burka är påtvingat...
Det är inget som staten skall blanda sig i. Det är upp till privatpersoner att själv välja, annars kan man lika gärna också förbjuda smink.Mvh

/J-O

Tags: , , ,Lika rättigheter

På Infotorg Juridik publicerades idag ett långt inlägg av Nicholas Ringskog, ett inlägg som huvudsakligen bestod av kommentarer från Jan Rosén. Intrycket var en lätt osammanhängande utläggning om Juristernas förträfflighet i allmänhet och det hemska internet i synnerhet.

Det mest positiva i artikeln var när Jan Rosén citerar juristbloggaren Mårten Schultz som tycker fler jurister borde delta i det sociala samspelet på nätet. Något som Jan Rosén ställer sig skeptisk till.

Det jag skulle vilja kommentera i denna långa artikel är främst två citat:

Kommentar 1
  "Mitt lakoniska svar är att nätet borde likna det analoga samhället, att samma regler ska gälla. Vissa säger att nätet är frihetens territorium, möjligheten till den normlösa kommunikationen – men här kommer juristen in och säger att det finns normer och gränser."


Jomenvisst. Det är precis vår åsikt också...
Internet är inte något som är på låtsas! Vi anser att samma lagar skall gälla på internet som i övriga samhället.
 • Posthemlighet skall gälla även email och annan elektronisk kommunikation.
 • Yttrandefrihet, tryckfrihet, meddelarfrihet.. Rubbet.. skall gälla även där.
 • Nätleverantören skall inte ha större ansvar för vad som går i trådarna än vad SJ har ansvar för vad passagerarna gör när de kommit fram till slutdestinationen.


Kommentar 2, gällande fildelning.
  "- Det vore förskräckligt om integritetsskydd användes som ett argument för att slippa betala. ”Även om jag begår brott ska jag inte få lagföras.”"


Det är möjligt att detta är sant. Men...
Det är ännu värre när man använder misstanken om att vissa begår brott som anledning för att inskränka andra människors integritet.

Gruppbestraffningar brukar inte vara populära annars... Varför i detta fall?

När vissa butiker inte tillät Romer handla, på grund utav att de påstods stjäla, då blev det ramaskri,
men när skivbolag grundlöst påstår att fildelare stjäl deras vinst, ska människors användande av Internet övervakas och begränsas.

Så jag säger det igen. Internet är en riktig existerande del av samhället, och behöver inga special-lagar eller intrång i människors rätt att kommunicera.

Mvh

/J-O

Tags: , ,Inte första gången

Jag satt och pratade någon timme med min allra bästa vän igår.
Apropå ingenting kom det där med Radiotjänst upp.

Enligt honom så var den ursprungliga anledningen till att det tas upp som en avgift och inte på skatten, inte alls att "det bara fanns en TV per by".
Något så trivialt som att gemene man inte har/använder en sak har aldrig hindrat svenska politiker att ta ut en skatt!!!

Nej, det ursprungliga skälet var att man gjorde detta för att garantera opartiskhet och separation från statlig påverkan. Detta låter väl i och för sig som ett fullgott skäl, men jag ser ingen anledning till varför man inte kan driva produktionen via t.ex. en stiftelse som får pengar från staten.

Om det är så att man är rädd för påverkan via att sittande regering stryper pengarna när inte tillräckligt positiv propaganda pumpas ut, kan man alltid lagstadga utbetalningen. Precis som vi nu har radiotjänst som då inte är statligt, men får pengar via en TV-avgift som är lagstadgad.

Det där med separation och skatt är ju dessutom bara nys... Det finns ju andra exempel på att "det går bra"
Svenska Kyrkan och staten är ju separerade numera, ändå är det lagstadgat att riksskatteverket hjälper till med indrivningen av medlemsavgifterna. Personligen ser jag mer nytta av att ha en infrastruktur för TV-sändning än av svenska kyrkan.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Dags igen

Så har man då igen fått ett litet brev från Radiotjänst i kiruna.
519 kronor för TV-kanaler jag inte tittar på. Yippie.
Att det inte finns analog utsändning längre utan att jag har en digitalbox från boxer, där jag köper de kanaler som jag tittar på emellanåt, det räknas ju inte.

Men visst, då har jag rätt att använda TV:n i ett kvartal till.. Tack för det radiotjänst...

Mvh

/J-O

Korten beställda

Nu är korten till vår allahjärtansdag-kampanj beställda.
Förhoppningsvis kommer vi att kunna göra en utskriftsversion av korten om andra vill printa och dela ut.

Dags att börja jobba ordentligt på den fina websidan som korten hänvisar till.

Tyngdpunkten på denna sida kommer att vara att förklara vad FRA lagen innebär, varför den är fel och varför den aldrig borde funnits, fast med ett språk som min mormor skulle förstå. (Transistorradion var hightech för henne).

Förhoppningsvis snart mer information i ett funktionärsmail i en mailbox nära dig.


Mvh

/J-O

Tags: , ,Politisk förföljelse?

Jag följde med Intresse det som rapporterades om det mystiska tillslaget mot Mikael Nordfeldths kontor igår. Redan från Mikaels första kommentarer på irc fram tills han hade en fungerande blogg uppe igen och kunde berätta med egna ord.

Eftersom flera andra bloggat om det under dagen så jag ingen anledning, utan koncentrerade mig på vår alla hjärtans dag kampanj istället.

Men nu läste jag ett nytt inlägg av Marcus Fridholm som fick mig att tänka i nya banor.

  Mikael är vice distriktsledare för norra distriktet, riksdagskandidat och tidigare EU-kandidat — kan det verkligen ha undgått kommunens och polisens uppmärksamhet? Frågan är hur det ser ut rent legalt med en kommun/polis som indirekt skaffar sig tillgång till ett politiskt partis interna dokument och kommunikation?

För inte nog med att de gått in och beslagtagit datorer utan brottsmisstanke, det sker ju dagen efter att PP:s riksdagslista släppts.

Kan det vara så att någon på Umeå kommun försöker få tag på PP-interna dokument eller liknande?
Alternativt greppar efter halmstrået att om man bara letar nog mycket på vilken privatperson som helsts dator kommer man till sluta att hitta något olagligt eller tvivelaktigt som man kan läcka till tidningarna och göra en skandal av.
Med tanke på att de var väldigt noga med att se till att Mikael inte skulle kallas dit för att öppna kontoret så skulle jag inte vara förvånad om någotnting planterats på hans dator.

Men det blir nog mer en skandal åt deras håll...

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Delmål #1 avklarat

Sådärja, äntligen är primärvalet över och vi kan sätta lite fart på valrörelsen.

Enligt telefonsamtal från Rick ligger jag på plats 21 på Mitt-listan. I och för sig näst sist, men det ser jag inte spelar någon roll.

Fråga: Vad kallar man den som går ut läkarlinjen med sämst betyg?
Svar: Doktorn

I det här fallet spelar ju placeringen ingen som helst roll, om man inte är på top 2 måste man ju hur som helst raka in massor av personröster för att komma vidare på valkretsens mandat. Så skillnaden på 3:e och 22:a plats är precis ingen alls :-)

Så, delmål 1 är avklarat: Jag är med på listan !!!!
Delmål 2, att piratpartiet kommer in i riksdagen, bland annat efter ett enormt valdeltagande i västernorrland :-)

Lista Mitt (Dalarna, Gävleborg, Jämtland och Västernorrland)

 1. Rick Falkvinge, 38 år, Sollentuna kommun
 2. Yvonne Lindvall, 56 år, Sandvikens kommun
 3. Anna Troberg, 36 år, Järfälla kommun
 4. Rickard Olsson, 42 år, Östersunds kommun
 5. Gun Svensson, 73 år, Norrtälje kommun
 6. Andreas Larsson, 26 år, Rättviks kommun
 7. Stefan Flod, 25 år, Uppsala kommun
 8. Curt Jonsson, 69 år, Borlänge kommun
 9. Anna Svensson, 30 år, Norrköpings kommun
 10. Andreas Rönnqvist, 29 år, Gävle kommun
 11. Carl Johan Rehbinder, 48 år, Östra Söderort
 12. Ingela Olsson, 29 år, Gävle kommun
 13. Sandra Grosse, 19 år, Helsingborgs kommun
 14. Lars-Erik Jonsson, 36 år, Östersunds kommun
 15. Hanna Dönsberg, 25 år, Västerås kommun
 16. Nils Agnesson, 25 år, Borlänge kommun
 17. Johnny Olsson, 33 år, Södertälje kommun
 18. Urban Sundström, 51 år, Sandvikens kommun
 19. Mikael Nilsson, 34 år, Uppsala kommun
 20. Bengt Jonsson, 51 år, Malung-Sälens kommun
 21. Jan-Olof Flink, 38 år, Sundsvalls kommun
 22. Josefin Fjällborg, 27 år, Ludvika kommun
Här är pressmeddelandet och samtliga listor.

Mvh

/J-O

Tags: , ,J'accuse

Både HAX och Zac bloggar idag om hur alliansen (och i detta inslag främst M) tvingade dem som ville rösta nej till FRA att rätta sig i ledet eller kvitta ut sig ur omröstningen.

Det är i och för sig inga färska nyheter, men vi skall aldrig låta dem glömma det.

Reinfeldt, om du är beredd att åsidosätta demokratin för att visa att ni är regeringsdugliga, då har du en gång för alla visat att ni inte är regeringsdugliga.

Så med hänvisning till Karl Sigfrids pekande finger vill jag bara säga  J'accuse, jag önskar K-S hade tryckt av.


Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Nästa projekt

Gårdagens fotografering förflöt väl och vi fick tid till ett trevligt resturangbesök innan Rick, Anna och Calle fortsatte resan söderut, i riktning mot lund.

Eftersom Björn hann först att berätta detta på facebook citerar jag hans status här:

  Björn Andersson har precis vinkat av Rick Falkvinge, Swedish Pirate Party, Anna Troberg och Carl-Johan Rehbinder på tågstationen. Kvällens höjdpunkt var när vi satt på resturang och pratade med kyparn om partiet och han inte kände till oss och frågade vem som var partiledare åtminstone, och unisont vände sej alla och pekade på Rick :D

Det var faktiskt ett kodak moment om något, alla vid bordet pekar med hela handen på Rick ;-)

Idag blir det jobb med vår alla-hjärtans-dag kampanj. Vi borde ha ett utkast klart idag så att vi kan börja bygga websidan och sedan beställa de tryckta korten som skall skickas via snail-mail.

Imorgon blir det klart med primärvalet, skall bli intressant att se utfallet, det otroligt pinsamt låga valdeltagandet i västernorrland kombinerat med det faktum att vi inte har så många medlemmar tyder ju på att man inte kommer att ta sig något i egenskap av lokal kandidat, utan det får ju bero mycket på utfrågningstråden på forumet.

Mvh

/J-O

Tags: , ,Fint Besök

Jaha, så skall man få en partiledare och en vice partiledare på besök senare idag.

Bakgrunden är naturligtvis den snabba foto-turne som pågår där de lokala kandidaterna skall få en möjlighet att ordna pressbilder inför valkampanjerna eller annan oppinionsbildning.

Kort förvarning gör det lite svårt att få fram bra lokaler nära stationen, så på gårdagens piratfika här i Sundsvall så kom vi fram till att jag som kommunledare får ordna plats nere i mitt bibliotek/gillestuga, där vi hade valvakan.

Så strax efter 16 idag förväntar jag mig att Rick Falkvinge, Anna Troberg och Carl-Johan Rehbinder dyker upp och bygger om min källare till fotostudio.

Så då får man träffa konkurrensen i primärvalet ;-)
Vem vet, om jag lägger ut en bild på mig, Rick och Anna på facebook och taggar lite så kanske man får lite draghjälp iaf.

Nåja, dags att tända en brasa där nere och värma upp rummet, kanske städa lite i övrigt och plocka upp barnkläder från golvet i hallen så att de tar sig in.

Mvh

/J-O

Tags: ,Hemlig medlem i PP?

Carl Bildts blogg kan man idag läsa hur han applåderar Googles reaktion mot att Kinas stat försökt komma åt oppositionens mail.

Detta är vid en hastig anblick lite förvirrande, då det finns ett närbeläget land som just infört total avlyssning och lagring av samtliga medborgares email, vare sig de är opposition eller inte. Fast det kanske är mer demokratiskt att läsa allas mail?

Hur som helst, jag håller med honom om att i just det här fallet gör google rätt.
Den stora frågan är, har Bildt gått med i Piratpartiet???

Eller är det så enkelt att som gammal moderat från tiden före "Nya Moderaterna", d.v.s. när Moderaterna var för frihet och mot statlig övervakning har Bildt inte riktigt fått kläm på Reinfeldts nya politik.

Till alla Moderater där ute, vi kör ett Favoritcitat i repris:
Gösta Bohman i Riksdagen den 4 juni 1976:

Samhällsutvecklingen – som vi ser den under de närmaste årtiondena – kan även under normala förhållanden komma att innebära nya hot mot de enskilda medborgarnas frihet. De koncentrationstendenser som gjort sig gällande på många samhällsområden kan få frihetsbegränsande konsekvenser. Den centrala statsmaktens växande styrka, de allt större svårigheterna att överblicka och övervaka den växande offentliga förvaltningsapparaten kan få samma konsekvenser. I olika hänseenden kan åtgärder, genomförda och sanktionerade av en riksdagsmajoritet, komma att gripa allt längre in i de enskilda medborgarnas liv.
Datorutvecklingen ger enorma möjligheter för ett genomkontrollerat och genomreglerat samhälle.

 

Att den enskildes frihet skulle över en natt genom regeringsdekret eller riksdagsbeslut avskaffas, drömmer ingen om. Men i själva utvecklingen är risker inbyggda för den enskildes friheter. Dessa friheter skulle successivt kunna naggas i kanten genom en samhällsutveckling som steg för steg, dag för dag ger överheten och övermakten ökande befogenheter på de enskilda medborgarnas bekostnad.

Piratpartiet, det enda partiet som just nu försvarar medborgarnas rättigheter gentemot staten behöver er röst.

Mvh

/J-O

Tags: , ,Aktivister avlyssnade olagligt

Rubrik postad på nyheter24 för 5 minuter sedan.

Är någon förvånad? Knappast.

Lär någon bli straffad för det? Knappast


Mvh

/J-O

Väl skrivet

Jag bara måste länka till ett otroligt välskrivet inlägg från Emil Isberg.
Det gäller taktikröstning, inte bara gällande primärvalet utan generellt gällande alla typer av omröstningar.

Emil var för övrigt nummer 5 på min lista, enbart baserad på hans svar i utfrågningstråden.
Den kommentar jag skrivit ner bredvid hans namn var "Bra och koncisa svar på frågor, verkar ha bra koll på nuvarande lagstiftning."

Ovan nämnda blogginlägg förstärker verkligen min tro att Emil platsar på listan, inte enbart för att jag är skeptisk till de "valberednings"-listor som propagerats ut i syd, öst och väst, utan framförallt för att inlägget var välformulerat och genomarbetat.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Rätt väg ;-)

Jag blev glad imorse då jag såg att Rick hade skrivit om artister som förstått vad det handlar om.

Jag hade redan påbörjat ett inlägg där jag tyckte det var lite synd att när Bono gjorde sitt kinaglorifierande uttalande så blev det storm och raseri, men att när REDNEX gick ut och gjorde sitt positiva uttalande så var det bara Felten som noterade det.

Jag tror vi tjänar mer på att försöka belysa de positiva saker som händer och inte bara peka på vad som är fel.

Nu tycker jag i och för sig att "missnöjesparti" är något bra, då det väl trots allt är hela iden med demokrati, att om man är missnöjd med sina ledare kan man byta ut dem. (Som nu i höst till exempel)

Men i längden så tror jag vi tjänar mer på att visa positiva exempel och inte uppfattas som att vi bara klagar hela tiden.

Samma sak med vår politik, det är bättre att visa på konkreta förslag och förbättringar än att bara klaga på vad andra gör eller inte gör. Annars är man ju tyvärr inte trovärdigare än de andra partierna är.

Och som Maloki skrev nu imorse, de andra partierna förstår inte tekniken.
Men det gör vi, så det är vi som kan komma med positiva förslag, det är vi som kan bygga.

De andra partierna har visat att de på sin höjd kan riva ner saker. Vare sig det är frågan om välfärd, sjukvård eller integritet.
Låt oss sätta ett positivt exempel i valrörelsen, de andra partierna lär ju stå för smutskastningen.

Kudos till Felten och Rick

Mvh

/J-O

Tags: , ,

Fel håll

För att citera Mellony - Piraternas Segertåg: Vi går åt fel håll, vi måste hålla koll,

Mattias Swing gjorde en intressant postning om tokigheter på Irland. Själva lagen är inte dagsfärskn men ett väldigt välskrivet inlägg.

Kombinerat med gårdagens Franska tokigheter som Hax bloggade om så är det nog för att man skall känna en del obehagligga vibbar.

Det visar verkligen att moralpaniken sprider sig som aldrig förr, eller åtminstone inte långsammare än förr.
Givet detta, sammantaget med nuvarande politikers vilja att gärna låta "viss" ändamålsglidning ske i olika sammanhang så är det verkligen helt fel tidpunkt att införa de verktyg för massövervakning som FRA-lagen understöder.

FRA skall signalspana på "främmande makt", dessutom skall de hjälpa andra myndigheter med säkerheten, samt på något sätt hjälpa SÄPO, det sistnämnda är något som Scaber nestor och Oscar Swartz bloggade om i december.

Hur många tror egentligen stt det kommer att dröja någon längre tid innan detta resulterar i att lite generella webfilter av den typ som en del kommuner har på plats börjar dyka upp i internetflödet?
Så att för befolkningen olämpligt material inte råkar synas på datorer i offentlig förvaltning, eller för den delen hemma hos medborgarna.

Ett år till med sittande regering och Johanna Sjödin's blogg kommer inte bara att vara olaglig, hon kommer inte ens att kunna se den själv.

Mvh

/J-O

Tags: , ,Robin Hood

RIAA/IFPI ligger och sover sött i sin säng, kronan är lite på sned och glansen har mattats av lite av allt bråk i kanada. Men det är skönt att krama sitt guld, så samvetet stör inte sömnen. Samvetet är ju trots allt vitt och fläckfritt (faktiskt aldrig använt).

Vid fotändan i en gullig liten vagga ligger Henrik Pontén och snarkar, den kluvna tungan fladdrar i takt med snarkningarna. Henrik drömmer att han är en av de stora pojkarna som får vara med och leka. Han flinar i sömnen när han drömmer om att terrorisera lite ungdomar som inte vågar säga emot.
RIAA/IFPI drömmer också, men lite oroligare, man kan höra lite mumlande i sömnen. "Kvalitet är inte intressant, det är deras guld jag vill ha"

Via en öppen bakdörr i windows, smyger en fildelare in i den kungliga sviten. Snabbt och smidigt kopplar han upp en internetlina ner till en peer utanför brandväggen. Paket efter paket  lämnar lyxsviten i en hissnande fart, det enda som lämnas orört var "Avatar", fildelaren hade råkat se den på bio och ser ingen anledning att låta "Pocahontas i Rymden" ta upp plats på sina hårddiskar. Trots allt bör man bara sprida skit om man jobbar med lantbruk.

Precis när han är på väg att lämna rummet via sin defaultgateway vaknar RIAA/IFPI upp och börjar skrika "IPRED, IPRED de stjäl allt mitt guld". Dock har fildelaren redan loggat ut, och Banhof hade inte sparat loggarna.

Pontén ser sig förvirrat omkring, "Ingenting saknas ju, vad är stulet?".
RIAA/IFPI slår Pontén i huvudet med en utskrift av ACTA avtalet. "Säg inte så, tänk om folk skulle upptäcka att kopiering inte är stöld !!! Då skulle vi aldrig kunna ta ut mer än skäligt pris för våra produkter"

RIAA/IFPI ryser. "I värsta fall skulle vi till och med bli tvugna att konkurrera med kvalitet istället för att hota konsumenterna för att få deras pengar."

--- Helt lösryckt ljud effekt...
(Hodiladi hodiladi hoppsan en sån dag) ----

--- Klipp till helt orelaterad scen ...
(Så fick Sverige sitt piratparti i Riksdagen till sist.) ----


Mvh

/J-O

Tags: , , , ,På efterkälken igen

Svenska regeringen försökte under 2008 och 2009 verkligen med alla medel att se till att Sverige och Svenskarna skulle bli mer och bättre övervakade än folken bakom järnridån någonsin var.

Men precis när man lyckats gå om Norge som den sista kommuniststaten och börjar knappa inKina's försprång och börjar se ledartröjan hägra, så kommer Iran och gör ett ryck.
Svenska regeringen tar dock rygg på Iran och hänger på.

Det kom som något av en kalldusch för den svenska lagledningen när vitryssland plötsligt kom upp jämsides i kurvan och nu hotar sveriges medaljplats.

Kan det slumpa sig så illa att Sverige inte kommer på pallen som mest repressiva stat fastän man lyckats driva igenom massavlyssning och "antiterrorlagar", trots att deras egna undersökningar visar att terrorhotet är obefintligt? Loppet är naturligtvis inte över och Sverige brukar vara spurtstarkt.
Kanske finns det ännu tid, före upploppet i september, att smussla igenom några nya lagar och direktiv utan att blanda in den lagstiftande församlingen onödigt mycket.

Kina visade ett tag prov på att ha mattats av, men kan Sverige fortfarande hoppas på guldet, eller kommer riksdagsvalet att resultera i att något parti som bryr sig om rättssäkerhet och individens frihet att komma in i riksdagen och fälla Sverige på upploppet?


Mvh

/J-O -- Sport(?) kommentator

Tags: , , , ,Gott Nytt Valår

Nytt år, nya krafter.
Förhoppningsvis ett nytt parti i riksdagen.

Som nog alla vet så har vi riksdagsval i höst, och det är dags att börja kampanjandet.

Så lyckönskningar till alla partimedlemmar och mina medtävlande i primärvalet.
Vi skrev historia under EU-valet 2009, låt oss göra även 2010 till ett år att minnas.

Året då Piratpartiet kom in i Riksdagen
Året då FRA lagstifninten rivs upp.
Året då IPRED skrotas
Året då ACTA inte undertecknas.

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,RSS 2.0