Dimridåer

Läste idag ett patetiskt försök från Linander att försvara Centerns svek mot sitt eget stämmobeslut. Tyvärr så är kommentarsfältet lite för kort för att jag skulle kunna säga vad jag egentligen tycker och tänker om det hela.

Centern kommer att rösta ja på onsdag, tvärtemot sitt eget kongressbeslut. Integriteten är inte lika viktig som att få vara med "och bestämma". Tyvärr visar det sig gång på gång att vallöften väger väldigt lätt.

Att sedan Linander går ut och försvarar sveket med påstått arbete på EU-nivå är bara löjligt. Dumheter skall motarbetas på alla nivåer. Att välja bort möjligheten att stoppa datalagringsdirektivet NU för att man ändå tänker försöka förbättra det på sikt är ju så urbota dumt att inte ens en heltidspolitiker utan förankring i verkligheten kan tro att det låter vettigt.

Visst, ett "symboliskt" nej kanske inte spelar någon roll då S & M är överens om att medborgarna är terrorister som skall övervakas. Kanske det är sant att det skulle riskera att sätta regeringssamarbete i gungning.

Men det är precis det principer handlar om. Centern har sitt stämmobeslut, och borde använda sitt inflytande och sin regeringsställning till att rösta nej, inte symboliskt utan för att se till att även M röstar nej. Det är inte bara C som har att förlora på ett samarbete i gungning.

Reinfeldt har med all önskvärd tydlighet visat att det viktigaste för honom är regeringsduglighet. D.v.s. att man kan ta beslut oavsett vilket beslut som tas.

Särskillt nu som ledare för en minoritetsregering har han mer att förlora på att regeringen inte röstar likadant. Centern har samarbetat med S förut, men med ett KD som snart inte längre existerar utan ersätts med ett SD som Reinfeldt inte kan samregera med, så kommer det inte att finnas någon för Reinfeldt att samarbeta med nästa mandatperiod om han kör över centern.

Skit i symboliken, rösta nej för att förslaget är dåligt. Ett Sverige som röstar nej till införandet blir en mycket starkare påtryckning på EU-nivån när det gäller översynen av datalagringsdirektivet.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Tillbaks i verkligheten

Efter att ha tagit semester från arbetet och bloggen i ett par veckor är jag nu tillbaka i verkligheten igen.

Extra trevligt är det att min favoritmyndighet går ut och sågar det senaste förslaget kring FRA jäms med fotknölarna. Det gäller naturligtvis datainspektionen som inte alls ser att det är utrett att rikskriminalen har ett behov av FRA:s data, inte i den mån att det går att säga att ingreppet i medborgarnas integritet motsvarar nyttan av det hela.
    I flera delar verkar förslaget utgå från att Rikskriminalpolisens behov per automatik är samma som för Säkerhetspolisen, enligt Datainspektionen, som tycker att de två organisationernas behov ska prövas separat.
Man kan väl inte annat än att hålla med dem. Jag har reagerat på att datainspektionen mer och mer sällan påpekar detta om granskning av proportionalitet i de integritetskränkningar som regeringen gång på gång förespråkar. Men än så länge finns det fortfarande lite tänder kvar även hos DI.

En annan lite kul grej var att jag igår oförhappandes blev tillfrågad att på Mittnytt kommentera den senaste fildelningsdomen.

Självklart tackar man inte nej till att få lite TV-tid i tre län, men samtidigt kändes det lite typiskt att just när man kommer hem från utlandet och är helt ute ur loopen blir man tillfrågad om att kommentera något. Jag hade drygt tjugo minuter att läsa domen, så jag i alla fall hade en aning om vad jag förväntades kommentera på.

Efter omständigheterna är jag dock nöjd med resultatet.


Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

RSS 2.0