Rök utan eld

Som förväntat visade det sig nu i efterhand att när SÄPO valde att "uppgradera" terrorhotet mot Sverige så fanns det ingen som helst anledning till detta.

En enskilld person hade man fattat misstankar mot, och detta kan väl knappast vara anledning nog att försöka skrämma upp ett helt folk? Man borde väl kunna punktbevaka denna individ rätt enkelt?

Denna person sitter numera i fängelse på grund av andra brott men man sänker inte graderingen eftersom Sverige nämns på "al-Qaidainspirerade hemsidor". Tja, vem vet... Såna hemsidor kanske också har "ett gott skratt" avdelningar? Är det inte bara så att Högre terrorhot betyder större budget till SÄPO?

Skämt åsido, vad är en al-Qaidainspirerad hemsida? Har inte hela det så kallade terrorhotet (om det överhuvudtaget existerar) uppstått på grund av diverse "hemliga" samarbeten med USA? Som fått oss att via ett underförstått smygmedlemsskap i NATO skickat svensk trupp till länder där de inte har minsta anledning att finnas?

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Varg i Veum

Jag tror inte norrmännen tar hotet från en terrorist lika lätt som du.

2011-10-24 @ 09:42:46
URL: http://vargiveum.wordpress.com
Postat av: Mållgan

Nåja, anlednings finns det ju alltid, inte minst så visar ju SÄPO att de finns så att deras budget inte skärs ned. Och därför kan också personer som diskuterar att köpa en fickkniv klassas som terrorister.

2011-10-24 @ 09:50:35
Postat av: Jan-Olof Flink

@Varg,Jag säger inte att en ensam man inte kan orsaka stor skada. Tvärtom, ensamma gärningsmän är nog den största risken, och dessa kommer man aldrig åt genom att massavlyssna befolkningen.Det jag vänder mig mot är att man skulle höja graderingen av terrorhotet på grund av att man får vetskap om en ensam man. Man vet ju om honom och då är han ju inte längre ett problem, eller hur?

2011-10-24 @ 11:54:54
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Varg i Veum

Nu ämnar jag inte gå i polemik bara för att, men tänk efter. Det är fullt rimligt att jämföra med Utöyaterroristen, menar du då att norska säpo inte skulle ha behövt höja graderingen om de visste att han var på gång?

Ett terrorattentat blir faktum först när det inträffar, fram tills dess gör man de åtgärder man anser är rimliga för att förhindra detta. Det är ju ingen större mening med att höja graderingen efter attentatet, eller hur?Nu ansåg Säpo att det var rimligt att höja graderingen. De torde ha mer kunskap om läget än du. Om du sen anser att det är en konspiration "för att höja anslaget" så tycker jag att du ska komma med annat än konspirationsteorier. Om du vill framstå som trovärdig menar jag.

2011-10-24 @ 12:15:05
URL: http://vargiveum.wordpress.com
Postat av: Jan-Olof Flink

Två saker:Ett, vissta man att "något" var på väg att hända, ospecificerat. Då är det nog rätt att höja graden för att få folk lite extra på tå. I det här fallet var ju tipset mot en specifik person. Alltså ingen anledning att ropa vargen kommer, utan man hade kunnat punktbevaka denna person.Två, kospiration och konspiration. Behöver man vara konspirationsteoretiker för att anse det tvivelaktigt att SÄPO sätter denna siffra och sedan kan använda denna för att begära högre anslag?

2011-10-24 @ 13:10:52
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: secretland

Norrbaggarna hade åtminstone tränat för situationen. Enligt Aftenposten hade man polisen precis avslutat en "Utöya-scenario" på just Utöya 26 minuter innan bomben briserade inne i Oslo, sehttp://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4208952.eceOch dagaena innan hade man haf ten antirerrorist- övning en bit ifrån regeringskvarteren, också det enligt Aftenposten,http://mobil.aftenposten.no/article.htm?articleId=3569108Men tyvärr,den sidan är tyvärr borttagen nu. Som tur är har jag skrivit ut den som pdf, liksom den först nämnda, så skynda er att kolla den första länken innan den också tas bort../secretland

2011-10-24 @ 21:20:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0