Årets julklappstips

Jag har ju brukat ondgöra mig en del över hur Reinfeldt behandlar riksdagen som röstboskap, och framförallt hur riksdagsledamöterna som sitter där på vårt mandat låter sig behandlas på det sättet.

Riksdagen utser statsminister, statsministern utser regering. När det kommer förslag från regering och statsminister som går emot riksdagsledamöternas uppfattning, och emot det mandat på vilket man valts skall man helt enkelt förklara sitt mistroende och byta ut dessa.

Men riksdagsledamöterna är för veka och böjer sig för partipiskan, eftersom det helt enkelt är så att även om ledamöterna sitter där framröstade på egen mandat, så är det partierna centralt som bestämmer vilka som får vara med på valsedlarna. Den som är obekväm kan helt enkelt räkna med att inte få vara med och leka nästa val.

Årets julklappstips måste då bli boken "Knapptryckarkompaniet" som beskriver vad som egentligen försiggår.

Hur kunde makten glida ur de folkvaldas händer?

Hur kunde grundlagens inledande paragrafer: All offentlig makt utgår från folket och Riksdagen är folkets främsta företrädare så tömmas på verkligt innehåll?

Varför är skillnaden mellan verkligheten och grundlagens intentioner så stora?

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Varför vänta? Devalvera nu

Den ekonomiska politiken idag verkar mest gå ut på att låtsas om som att problem inte finns ända tills de är så stora att det är försent att göra något.

Man kan idag läsa att Svensk ekonomi bromsar, ja naturligtvis gör den det. Ingen har väl väntat sig något annat. Möjligen Stefan Ingves då, som i det längsta låtsas som att det regnar.

Grekland kommer att kånka, tätt följt av Italien, och som dominobrickor kommer andra ekonomier att falla med dem. Frågan är om det är värt att vänta på att brickan bredvid faller och är på väg mot en innan man försöker göra något?

Personligen tycker jag att det är dags att vara lite proaktiv, och föregripa krisen.

Devalvera kronan nu !!!
Stärk vår konkurrenskraft och bevara jobben redan nu, så har vi en starkare position om ett halvår när resten av EU går i graven.

Fallande dominobrickor stannar när gapet mellan två brickor blir för stort, bästa skyddet mot den här krisen är att ta ett steg bort från EU och deras gemensamma valutasamarbete, inte att samarbeta mera och gå närmare.

Skit i valutasamarbete och strunta i myten att det är världens undergång om en bank får gå i konkurs.

Island beslutade sig för att befolkningen inte skulle betala för bankernas misstag och det gick riktigt bra för dem, de är nu på väg tillbaka med mycket mindre statsskuld och ett kreditbetyg som höjdes förra veckan.

Irland däremot gjorde tvärtom och lät bankerna gå fria medan befolkningen tog smällen, "förvånande nog" så blev ingenting bättre.

Om Sverige agerar nu och låter kronan falla en liten bit för att stärka vår konkurrenskraft, så hindrar vi att den inom ett år faller fritt mot avgrundens botten.
  Den som väntar på ett tillfälle förlorar tid
          /Giordano Bruno
Mvh

/J-O


It's a trap

Today I have read several positive and excited posts about Rick Falkvinge being on the list of "top 100 thinkers" and on his way to the states to take part in the award ceremony.

To this I have only one thing to add.
RUN RICK IT'S A TRAP.

They have lured you to get there and they will throw you in the cell next to Manning for publicly giving support to Wikileaks.

Best Regards

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Duh!!

"Helgon kan ha bluffat"

No shit sherlock som man säger.
Nyhetsvärdet i att vissa sagor kanske trots allt inte är mer trovärdiga än andra sagor torde vara rätt litet.

Mvh

/J-O

Hemmablind

Handelsministern kräver svar om avlyssning
Så lyder rubriken till en DN-artikel som handlar om ett "initiativ" Ewa Björling tagit efter flera avslöjanden om hur amerikanska och europeiska bolag sålt teknik för övervakning och censur till diktatorer i bland annat Syrien, Egypten, Libyen och Iran.

Just denna gång var det Ericsson som råkat ut i lite blåsväder, men rymdbolaget har ju tidigare lyckats med samma sak. Fast med den skillnaden att de sålt utrustning specifikt för övervakning, inte utrustning som kunde missbrukas för övervakning. Det spännande var att den gången kunde Samma minister inte se något problem med det hela.

Skillnaden var förståss att då hade folket ännu inte störtat diktatorn.


Men förutom detta tvära lappkast i Björlings åsikter, så nog är det verkligen en blindhet om hemmaplan..

FRA, Datalagringsdirektivet och Cecilia malmströms föreslagna internetcensur, vad är skillnaden? Jo att det är något annat land(tm) som beter sig illa. Att Man själv är minst lika illa känns man inte vid.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

RSS 2.0