På efterkälken igen

Svenska regeringen försökte under 2008 och 2009 verkligen med alla medel att se till att Sverige och Svenskarna skulle bli mer och bättre övervakade än folken bakom järnridån någonsin var.

Men precis när man lyckats gå om Norge som den sista kommuniststaten och börjar knappa inKina's försprång och börjar se ledartröjan hägra, så kommer Iran och gör ett ryck.
Svenska regeringen tar dock rygg på Iran och hänger på.

Det kom som något av en kalldusch för den svenska lagledningen när vitryssland plötsligt kom upp jämsides i kurvan och nu hotar sveriges medaljplats.

Kan det slumpa sig så illa att Sverige inte kommer på pallen som mest repressiva stat fastän man lyckats driva igenom massavlyssning och "antiterrorlagar", trots att deras egna undersökningar visar att terrorhotet är obefintligt? Loppet är naturligtvis inte över och Sverige brukar vara spurtstarkt.
Kanske finns det ännu tid, före upploppet i september, att smussla igenom några nya lagar och direktiv utan att blanda in den lagstiftande församlingen onödigt mycket.

Kina visade ett tag prov på att ha mattats av, men kan Sverige fortfarande hoppas på guldet, eller kommer riksdagsvalet att resultera i att något parti som bryr sig om rättssäkerhet och individens frihet att komma in i riksdagen och fälla Sverige på upploppet?


Mvh

/J-O -- Sport(?) kommentator

Tags: , , , ,Kommentarer
Postat av: Lilleman

Haha! Vilken fullträff! :D

2010-01-05 @ 19:18:44
URL: http://lillem4n.blogspot.com
Postat av: Lilleman

För oss som är lata... kan du ge en snabbguide i hur man röstar på dig i PP just nu?

2010-01-05 @ 19:25:59
URL: http://lillem4n.blogspot.com
Postat av: Jan-Olof Flink

Adressen till "röstningssidan" är: https://pirateweb.net/Pages/v4/Admin/PlaceInternalVote.aspx?PollId=2Dra dina kandidater från listan till vänster och bygg din egen valsedel till höger. Mitt namn är Jan-Olof Flink, från sundsvall.Du kan ha upp till 22 namn på din lista, notera att ordningen spelar roll. Jag blir glad för alla valsedlar jag kommer med på, men naturligtvis ännu gladare för alla där jag kommer överst ;-)Notera att 22 är inget krav, det räcker med ett namn, eller vilket antal som helst mitt emellan.Mvh/J-O

2010-01-05 @ 20:19:08
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Lilleman

Tack tack! Detta ska göras och fixas. :)

2010-01-06 @ 14:24:41
URL: http://lillem4n.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0