Fel håll

För att citera Mellony - Piraternas Segertåg: Vi går åt fel håll, vi måste hålla koll,

Mattias Swing gjorde en intressant postning om tokigheter på Irland. Själva lagen är inte dagsfärskn men ett väldigt välskrivet inlägg.

Kombinerat med gårdagens Franska tokigheter som Hax bloggade om så är det nog för att man skall känna en del obehagligga vibbar.

Det visar verkligen att moralpaniken sprider sig som aldrig förr, eller åtminstone inte långsammare än förr.
Givet detta, sammantaget med nuvarande politikers vilja att gärna låta "viss" ändamålsglidning ske i olika sammanhang så är det verkligen helt fel tidpunkt att införa de verktyg för massövervakning som FRA-lagen understöder.

FRA skall signalspana på "främmande makt", dessutom skall de hjälpa andra myndigheter med säkerheten, samt på något sätt hjälpa SÄPO, det sistnämnda är något som Scaber nestor och Oscar Swartz bloggade om i december.

Hur många tror egentligen stt det kommer att dröja någon längre tid innan detta resulterar i att lite generella webfilter av den typ som en del kommuner har på plats börjar dyka upp i internetflödet?
Så att för befolkningen olämpligt material inte råkar synas på datorer i offentlig förvaltning, eller för den delen hemma hos medborgarna.

Ett år till med sittande regering och Johanna Sjödin's blogg kommer inte bara att vara olaglig, hon kommer inte ens att kunna se den själv.

Mvh

/J-O

Tags: , ,Kommentarer
Postat av: Mattias

Åh, tackar för länkningen. Ett tips dock är att länka till den verkliga URLen på dynamicman.net istället för till facebookapplikationen NetworkedBlogs wrapper-länk. Det ser lite snyggare ut, men framförallt innebär det att du får en pingback till din blogg i mitt inläggs kommentarer, så att du får en chans till lite mer trafik. :)

2010-01-07 @ 18:16:40
URL: http://www.dynamicman.net/
Postat av: Jan-Olof

Har uppdaterat länken med korrekt permalink till din bloggpost.Mvh/J-O

2010-01-07 @ 21:39:08
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0