Robin Hood

RIAA/IFPI ligger och sover sött i sin säng, kronan är lite på sned och glansen har mattats av lite av allt bråk i kanada. Men det är skönt att krama sitt guld, så samvetet stör inte sömnen. Samvetet är ju trots allt vitt och fläckfritt (faktiskt aldrig använt).

Vid fotändan i en gullig liten vagga ligger Henrik Pontén och snarkar, den kluvna tungan fladdrar i takt med snarkningarna. Henrik drömmer att han är en av de stora pojkarna som får vara med och leka. Han flinar i sömnen när han drömmer om att terrorisera lite ungdomar som inte vågar säga emot.
RIAA/IFPI drömmer också, men lite oroligare, man kan höra lite mumlande i sömnen. "Kvalitet är inte intressant, det är deras guld jag vill ha"

Via en öppen bakdörr i windows, smyger en fildelare in i den kungliga sviten. Snabbt och smidigt kopplar han upp en internetlina ner till en peer utanför brandväggen. Paket efter paket  lämnar lyxsviten i en hissnande fart, det enda som lämnas orört var "Avatar", fildelaren hade råkat se den på bio och ser ingen anledning att låta "Pocahontas i Rymden" ta upp plats på sina hårddiskar. Trots allt bör man bara sprida skit om man jobbar med lantbruk.

Precis när han är på väg att lämna rummet via sin defaultgateway vaknar RIAA/IFPI upp och börjar skrika "IPRED, IPRED de stjäl allt mitt guld". Dock har fildelaren redan loggat ut, och Banhof hade inte sparat loggarna.

Pontén ser sig förvirrat omkring, "Ingenting saknas ju, vad är stulet?".
RIAA/IFPI slår Pontén i huvudet med en utskrift av ACTA avtalet. "Säg inte så, tänk om folk skulle upptäcka att kopiering inte är stöld !!! Då skulle vi aldrig kunna ta ut mer än skäligt pris för våra produkter"

RIAA/IFPI ryser. "I värsta fall skulle vi till och med bli tvugna att konkurrera med kvalitet istället för att hota konsumenterna för att få deras pengar."

--- Helt lösryckt ljud effekt...
(Hodiladi hodiladi hoppsan en sån dag) ----

--- Klipp till helt orelaterad scen ...
(Så fick Sverige sitt piratparti i Riksdagen till sist.) ----


Mvh

/J-O

Tags: , , , ,Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0