Hemlig medlem i PP?

Carl Bildts blogg kan man idag läsa hur han applåderar Googles reaktion mot att Kinas stat försökt komma åt oppositionens mail.

Detta är vid en hastig anblick lite förvirrande, då det finns ett närbeläget land som just infört total avlyssning och lagring av samtliga medborgares email, vare sig de är opposition eller inte. Fast det kanske är mer demokratiskt att läsa allas mail?

Hur som helst, jag håller med honom om att i just det här fallet gör google rätt.
Den stora frågan är, har Bildt gått med i Piratpartiet???

Eller är det så enkelt att som gammal moderat från tiden före "Nya Moderaterna", d.v.s. när Moderaterna var för frihet och mot statlig övervakning har Bildt inte riktigt fått kläm på Reinfeldts nya politik.

Till alla Moderater där ute, vi kör ett Favoritcitat i repris:
Gösta Bohman i Riksdagen den 4 juni 1976:

Samhällsutvecklingen – som vi ser den under de närmaste årtiondena – kan även under normala förhållanden komma att innebära nya hot mot de enskilda medborgarnas frihet. De koncentrationstendenser som gjort sig gällande på många samhällsområden kan få frihetsbegränsande konsekvenser. Den centrala statsmaktens växande styrka, de allt större svårigheterna att överblicka och övervaka den växande offentliga förvaltningsapparaten kan få samma konsekvenser. I olika hänseenden kan åtgärder, genomförda och sanktionerade av en riksdagsmajoritet, komma att gripa allt längre in i de enskilda medborgarnas liv.
Datorutvecklingen ger enorma möjligheter för ett genomkontrollerat och genomreglerat samhälle.

 

Att den enskildes frihet skulle över en natt genom regeringsdekret eller riksdagsbeslut avskaffas, drömmer ingen om. Men i själva utvecklingen är risker inbyggda för den enskildes friheter. Dessa friheter skulle successivt kunna naggas i kanten genom en samhällsutveckling som steg för steg, dag för dag ger överheten och övermakten ökande befogenheter på de enskilda medborgarnas bekostnad.

Piratpartiet, det enda partiet som just nu försvarar medborgarnas rättigheter gentemot staten behöver er röst.

Mvh

/J-O

Tags: , ,Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0