Och konsten att böja sig

När det passar...
 
Är det inte konstigt att ibland är man tvungen att införa saker för att man är medlem i EU, och ibland måste man inte?
Ännu mera konstigt är det att det verkar vara de impopulära sakerna som regering och riksdag känner sig tvingade att införa.
 
Datalagringsdirektivet var ju ett paradexempel, där själva införandet kostar oss mångdubbelt mer än eventuella böter. Böter som dessutom drevs av en svensk kommissionär. D.v.s. hade den politiska viljan funnits att ignorera datalagringsdirektivet hade vi heller inte behövt bekymra oss om böterna.
 
Sedan har vi EU:s direktiv om personuppgifter, som i och för sig säkert gör nytta i en del EU-länder, men som ger mycket sämre skydd än den svenska personuppgiftslagen. Tyvärr är det som så att PUL är en svag lag, som säger att om det står något annat i någon annan lagstiftning har det andra företräde. Så det betyder att den svagare EU-lagstiftningen då får företräde även i Sverige. Där borde då riksdagen ändrat PUL så att den har företräde, då den ger bättre skydd och är mer långtgående än den tvingande lagstiftningen från EU. Men då är det nog så att man egentligen inte gillar PUL, då den skyddar medborgarna och förhindrar att register missbrukas.
 
Så att offentligehetsprincipen nu slaktas är nog helt i linje med vad man vill åstadkomma, trots allt betyder mindre offentlighet mindre risk att allmänheten granskar vad politikerna håller på med.
 
Mvh
 
/J-O

Tags: Piratpartiet, EU, Lagstiftning

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Peter Harold

Jag gladde mig åt Piratpartiets valaffischer (mer substansiella än det infantila "Jag tror på Europa" och "Ja till fred". Men trots detta känns det som att man inte vinner val på kvantiteten av planscher.

Tack för din kommentar på Skrivarens Blogg! :-)

2014-05-26 @ 09:50:02
URL: http://peterharold.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0