Dimridåer

Läste idag ett patetiskt försök från Linander att försvara Centerns svek mot sitt eget stämmobeslut. Tyvärr så är kommentarsfältet lite för kort för att jag skulle kunna säga vad jag egentligen tycker och tänker om det hela.

Centern kommer att rösta ja på onsdag, tvärtemot sitt eget kongressbeslut. Integriteten är inte lika viktig som att få vara med "och bestämma". Tyvärr visar det sig gång på gång att vallöften väger väldigt lätt.

Att sedan Linander går ut och försvarar sveket med påstått arbete på EU-nivå är bara löjligt. Dumheter skall motarbetas på alla nivåer. Att välja bort möjligheten att stoppa datalagringsdirektivet NU för att man ändå tänker försöka förbättra det på sikt är ju så urbota dumt att inte ens en heltidspolitiker utan förankring i verkligheten kan tro att det låter vettigt.

Visst, ett "symboliskt" nej kanske inte spelar någon roll då S & M är överens om att medborgarna är terrorister som skall övervakas. Kanske det är sant att det skulle riskera att sätta regeringssamarbete i gungning.

Men det är precis det principer handlar om. Centern har sitt stämmobeslut, och borde använda sitt inflytande och sin regeringsställning till att rösta nej, inte symboliskt utan för att se till att även M röstar nej. Det är inte bara C som har att förlora på ett samarbete i gungning.

Reinfeldt har med all önskvärd tydlighet visat att det viktigaste för honom är regeringsduglighet. D.v.s. att man kan ta beslut oavsett vilket beslut som tas.

Särskillt nu som ledare för en minoritetsregering har han mer att förlora på att regeringen inte röstar likadant. Centern har samarbetat med S förut, men med ett KD som snart inte längre existerar utan ersätts med ett SD som Reinfeldt inte kan samregera med, så kommer det inte att finnas någon för Reinfeldt att samarbeta med nästa mandatperiod om han kör över centern.

Skit i symboliken, rösta nej för att förslaget är dåligt. Ett Sverige som röstar nej till införandet blir en mycket starkare påtryckning på EU-nivån när det gäller översynen av datalagringsdirektivet.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Bra svar, jag tycker dock "symboliken" är viktig. At skicka en signal är extremt viktigt för det otydliga Centerpartiet...Jag fick in en debattartikel med i princip motsatt åsikt (att Centerpartiet bör rösta Nej) i en mycket större tidning. Dessutom tillsammans med (c)-kommunalrådet:http://lakonism.blogspot.se/2012/03/debatt-i-unt-idag-c-maste-skydda.html:-)

2012-03-20 @ 12:04:15
URL: http://lakonism.blogspot.com/
Postat av: Jan-Olof

@MArkus,

ja symbolik kan vara viktig.I det här fallet påstod ju dock Linander att det "enbart" vore symboliskt och att det inte var värt att sätta regeringssamarbetet i gungning för något som ändå inte skulle få någon effekt.Själv tycker jag ju att man helt sonika skall rösta nej, och naturligtvis meddela moderaterna detta i förväg, så får Reinfeldt själv besluta huruvida regeringssamarbetet är värt något. M har mer än C att förlora på sådan oenighet.

2012-03-20 @ 12:14:03
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Smen

Jag kan för mitt liv inte begripa hur centern resonerar. Röstar de ja imorgon, så kommer de inte ha någon trovärdighet alls i liberala kretsar vid nästa val. Då är det inte omöjligt att de hamnar utanför riksdagen helt och hållet 2014. Att tänka efter före är kanske ingenting för politker

2012-03-20 @ 19:54:09
Postat av: essay writing

It's really important to make really good and responsible decisions in your life!

2012-04-01 @ 10:41:58
URL: http://custom-essay.ws/index.php

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0