Saknad debatt

Dessa ständigt återkommande cirkelargument i svensk media börjar bli rätt irriterande.

Vi låter bli att rapportera om något och tiger ihjäl ett ämne, sedan använder man att det inte skrivs om ämnet som något slags bevis för att ämnet är ointressant och inte värt att skriva om.

Hur kan man
  • Skriva en artikel om att Apples GPS-spårning upprör folk och fått tusentals att stämma dem
  • Skriva att vi i Sverige inte debatterat kring integritetsproblemen med att vara ständigt spårade
  • Samt att "När det kommer till privatlivet litar vi i Sverige kanske mer på företagen och framför allt på staten"
utan att med ett ord nämna datalagringsdirektivet, som inte bara gör det lagligt att spara positionsdata utan går hela vägen och gör det obligatoriskt?

Visst samtliga riksdagspartier och all blockkontrollerad media valde att totalt mörka den frågan inför valet 2010, men faktum är ju trots allt att riksdagen lyckades fördröja eländet ytterligare ett år, även om man även fortsättningsvis försöker undvika all form av offentlig debatt kring integritetsfrågorna.

Faktum kvarstår dock att datalagringsdirektivet sätter elektronisk fotboja på hela befolkningen och därmed behandlar dem som dömda brottslingar. Att inte ens nämna detta i samband med det övriga i artikeln visar bara att man antingen är otroligt dålig på att se samband, eller att media verkligen är så pass i knät på politikerna att man är förbjudna att skriva några som helst texter som skulle kunna visa på något annat än att svensken "litar på staten", eller ännu värre kanske till och med skulle kunna få läsaren att ifrågasätta om staten alltid är god.

Låt oss bara säga att FAS3 och "incidenter" med döende cancerpatienter som förlorat sin ersättning, på grund av att de varit sjuka för länge och därmed borde börja jobba igen, är rena succehistorierna jämfört med regeringens track-record när det gäller integritetsfrågorna. Trots allt är ju integriteten inte en valfråga och därmed inte prioriterad.

Så för er som normalt bara tänker "Skola, vård, jobb", tänk på "hur bra" det blivit på de områden som regeringen satsat på de senaste mandatperioderna och som media granskat. Fundera sedan på hur det kan ligga till med de områden som politikerna inte vill tala om, och som media  inte granskar.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0