Varför vänta? Devalvera nu

Den ekonomiska politiken idag verkar mest gå ut på att låtsas om som att problem inte finns ända tills de är så stora att det är försent att göra något.

Man kan idag läsa att Svensk ekonomi bromsar, ja naturligtvis gör den det. Ingen har väl väntat sig något annat. Möjligen Stefan Ingves då, som i det längsta låtsas som att det regnar.

Grekland kommer att kånka, tätt följt av Italien, och som dominobrickor kommer andra ekonomier att falla med dem. Frågan är om det är värt att vänta på att brickan bredvid faller och är på väg mot en innan man försöker göra något?

Personligen tycker jag att det är dags att vara lite proaktiv, och föregripa krisen.

Devalvera kronan nu !!!
Stärk vår konkurrenskraft och bevara jobben redan nu, så har vi en starkare position om ett halvår när resten av EU går i graven.

Fallande dominobrickor stannar när gapet mellan två brickor blir för stort, bästa skyddet mot den här krisen är att ta ett steg bort från EU och deras gemensamma valutasamarbete, inte att samarbeta mera och gå närmare.

Skit i valutasamarbete och strunta i myten att det är världens undergång om en bank får gå i konkurs.

Island beslutade sig för att befolkningen inte skulle betala för bankernas misstag och det gick riktigt bra för dem, de är nu på väg tillbaka med mycket mindre statsskuld och ett kreditbetyg som höjdes förra veckan.

Irland däremot gjorde tvärtom och lät bankerna gå fria medan befolkningen tog smällen, "förvånande nog" så blev ingenting bättre.

Om Sverige agerar nu och låter kronan falla en liten bit för att stärka vår konkurrenskraft, så hindrar vi att den inom ett år faller fritt mot avgrundens botten.
  Den som väntar på ett tillfälle förlorar tid
          /Giordano Bruno
Mvh

/J-O


Kommentarer
Postat av: ina

Ey, hur tänker du nu? Mig veterligen har kronan varit flytande sedan 1992?

2011-11-29 @ 11:29:02
Postat av: Jan-Olof

Ja, den är lite lätt flytande...Men det jag menar är en medveten nedskrivning av värdet. Kanske tillfälligt lägga sig i en fast kurs om 0.75 av norska kronan eller nåt ;)NOK är nog den enda valutan i västeuropa som har en stabil grund, tills D-marken återkommer.

2011-11-29 @ 12:10:26
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0