Hemmablind

Handelsministern kräver svar om avlyssning
Så lyder rubriken till en DN-artikel som handlar om ett "initiativ" Ewa Björling tagit efter flera avslöjanden om hur amerikanska och europeiska bolag sålt teknik för övervakning och censur till diktatorer i bland annat Syrien, Egypten, Libyen och Iran.

Just denna gång var det Ericsson som råkat ut i lite blåsväder, men rymdbolaget har ju tidigare lyckats med samma sak. Fast med den skillnaden att de sålt utrustning specifikt för övervakning, inte utrustning som kunde missbrukas för övervakning. Det spännande var att den gången kunde Samma minister inte se något problem med det hela.

Skillnaden var förståss att då hade folket ännu inte störtat diktatorn.


Men förutom detta tvära lappkast i Björlings åsikter, så nog är det verkligen en blindhet om hemmaplan..

FRA, Datalagringsdirektivet och Cecilia malmströms föreslagna internetcensur, vad är skillnaden? Jo att det är något annat land(tm) som beter sig illa. Att Man själv är minst lika illa känns man inte vid.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Mållgan

Förutom regeringens massövervakning av hela Svenska folket, så har ju handelsminister Björling själv varit i Libyen och försökt sälja övervakningsutrustning till Gaddafi. Så hon har ju uppenbarligen inget principiellt emot att sälja it-utrustning till diktatorer, bara det är "rätt" diktatorer.

2011-11-08 @ 12:35:25
Postat av: SBJ

Är inte direkt förvånande. Här håller våra politiker på den som har makten för stunden.Det samma gäller för eliten inom EU, bara att kolla på Eu's "President" Rumpman, han var så stolt över att få vara med på kort tillsammans Khaddafi bara ett par månader innan kriget.

2011-11-08 @ 12:41:18
Postat av: SBJ

Lite märkligt att man inte kan kommentera på artikeln. Men DN vill väl inte att någon ska kunna belysa inkonsekvensen i artikeln. Som det som du tar upp här, ACTA och att Svenska regeringen försöker blidka särintressen med diverse inskränkningar i yttrandefriheten och allmän övervakning och intrång i folks integritet...

2011-11-08 @ 12:47:08
Postat av: leffe

Ett annat fall med stark ironi: medias stenkastning i glashus är när de ondgör sig över rättsäkerheten för de svenska journalisterna nere i afrika efter att åklgarsidan manipulerat bevismaterial genom att lägga på extra ljudspår.Tycker det är märkligt att ingen påpekat att det är något de måste lärt sig av den svenska polisen från göteborgskravallrättegångarna....men det är klart, det beror ju på vem som är åtalad och vilken stat som manipulerar bevisen om det är ok eller inte - principer är inget att hänga upp sig på.

2011-11-08 @ 13:12:13
Postat av: Dennis Nilsson

I högsta grad en artikel i George Orwell's anda.Dagens Nyheter fyller samma roll som Pravda i forna Sovjetunionen. Därför skall man inte vara förvånad att visa artiklar skall man inte kunna kommentera.

2011-11-08 @ 13:53:42
URL: http://dennisstartrek.blip.tv

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0