Demokratiförfall, gör om gör rätt !!!

I och för sig har vi en minoritetsregering som då i tanken skall försöka lotsa igenom sin politik via diverse överenskommelser, men man blir i alla fall mörkrädd av att läsa artiklar som denna.

Inte av det faktum att Reinfeldt uppför sig som att han hade en majoritet.
Inte heller direkt av det faktum att oppositionen överväger att lagstifta "själva", trots allt är det ju riksdagens jobb att lagstifta.

Nej det som förfärar är spåren av hur regeringen behandlat riksdagen som röstboskap till den milda grad att de själva upplever sig som sådan.
    Även Gustav Fridolin, Miljöpartiets språkrör, varnar för tuffare tag om regeringen inte levererar.

    – Då har riksdagen flera maktmedel till sitt förfogande. Men en klok regering för samtal med riksdagen, säger han.
FEL !!!!
Eller ja, på sätt och vis rätt...

En regering gör nog klokast i att "föra samtal" med riksdagen. Men uttalandet borde vara "En riksdag som inte är överens med Regeringen avsätter denna". Tyvärr verkar de senaste årens tvångsmässiga röstandet enligt partipiskor och mot egen övertygelse gjort att riksdagsledamöterna glömt bort det faktum att det är de som tillsätter statsministern, och de kan när de vill fälla en regering de inte tycker sköter jobbet.

Så om regeringen sin vana trogen skiter i lagar och demokratiska beslut från riksdagen, så skall man inte hota med att småjävlas och försöka jobba runt dem. Byt ut hela högen på ett bräde !

För att göra det ännu mer lustigt kan man låta All-Insane göra ett nytt försök att bilda regering, men inte med Reinfeldt som statsminister.  Det vore väl en spännande näsknäpp?


Mvh

/J-O

Tags: , , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Jerker Montelius

Mycket bra skrivet.

2011-08-20 @ 10:13:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0