Bodström och lögnerna

I en debattliknande tillställning av sveriges radio där Anna Troberg och Thomas Bodström var med och pratade integritet så kom frågan om datalagringsdirektivet upp.

Bodström som ju är pappa till direktivet försvarade det och försökte med en dåres envishet hävda att vi är tvugna att implementera det, vilket naturligtvis är önsketänkande från hans sida, än så länge är EU:s förenta stater inte färdigbyggt och Sverige är en suverän stat.

Dessutom hävdade han att Sverige förhindrar en utvärdering av direktivet genom att vi inte inför det. Vilket också är lögn utvärderingar har gjorts och de visar inte direkt en positiv bild.

Sedan var det frågan om kostnaden/böterna för att låta bli, där Anna sakligt påpekade att kostnaden är tiotals gånger högre att implementera direktivet än att betala böterna. Då börjar bodström hojta om 30 miljoner om dagen vilket med största sannolikhet är en påhittad siffra.

Den siffra som hittils gissats har varit ca 30 miljoner plus 300 tusen om dagen. Jag har dock ännu inte sett någon officiell siffra i någon dom, och med största sannolikhet lär inte heller någon sådan komma på ett tag.

Med tanke på att EU när lissabonfördraget tog effekt var väldigt snabba med att tillsätta sin av byråkraterna utsedda president, men däremot har stoppat de folkvalda parlamentarikerna att tillträda på grund av "budgetskäl" kanske inte skall gnälla alltförmycket på att ingångna avtals inte hålls till punkt ock pricka.

Samma gäller EU-kommisionen som inte direkt visat att de tänker följa lissabonfördragets bokstav och hålla parlamentet informerat om saker som t.ex. ACTA. Det är ganska mycket hyckleri att de stämt Sverige för att inte implementerat ett grundlagsvidrigt förslag.

Det stora problemet här är egentligen att Vare sig S eller Alliansen sade blankt nej utan lovade att implementera datalagringsdirektivet men blev försenade.

Men om det finns något fog för Bodströms siffra så visar den i så fall hur mycket pengar det är värt för alliansen att inte ta upp integritetsfrågorna under ett valår.

Låt oss bara säga att summan kollas upp, och oavsett resultat kommer det att bli bra för oss.

Kan vi beslå Bodström med en lögn i radio är det bra.
Kan vi visa att Alliansen valt att betala 11 Miljarder för att hålla datalagringen ute ur debatten är det lika bra.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Dennis Nilsson

Otroligt att det inte finns en enda journalist som törs säga emot Buggström.Det skall väl inte vara så svårt att få en mytoman som han är, att säga emot sig själv.

2010-09-13 @ 19:41:14
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: xor

Det är inte av budgetskäl, utan för att frankrikes president själv vill välja vilka MEPar som landet ska skicka.. om jag förstått det rätt.källa: http://stenskott.wordpress.com/2010/08/21/on-request-what-happens-with-the-lisbon-meps/

2010-09-13 @ 20:58:54
URL: http://xorbot.org
Postat av: Jan-Olof Flink

@Xor,

Ja och nej...Det är Frankrike som stoppar den "fullständiga" närvaron, men tanken var att alla nya skulle ha observatörsstatus fram tills dess att såna problem löst sig.Det ändrades dock på på grund av "kostnadsskäl"http://www.europaportalen.se/2010/07/mer-vantan-for-nya-eu-parlamentariker"Orsaken ska vara kostnadsskäl, uppger tidningen European Voice. Eftersom observatörerna inte har rätt att varken tala, rösta eller lägga fram rapporter i parlamentet ses det som slöseri att låta dem närvare ett år eller mer innan de får fullvärdig status."Mvh/J-O

2010-09-13 @ 21:16:24
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Filip Montgomery

Hej!OT, men du är med på film igen: http://www.youtube.com/watch?v=4EILr7fKEUk :)

2010-09-13 @ 22:00:02
Postat av: Jan-Olof Flink

@Filip,Mycket trevligt. Jag hade dock redan sett den och spritt den via facebook :-)Mvh/J-O

2010-09-13 @ 22:16:20
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0