Netopia skjuter vilt igen

I och för sig har de som svarat på Netopias enkät helt rätt, våra folkvalda har noll och ingen förståelse för internet. De vet inte hur det kan utnyttjas bäst, de ser ingen egentlig nytta utan bara farorna. Främst då att det öppnat en massa kommunikationsvägar för folk, så att de kan få information och bilda sig egna uppfattningar om saker och ting.

Det är inte bra, nuvarande politiker vill behålla kontrollen över vad folk känner till, och de vill definitivt inte att det skall ske oppinionsbildning i kanaler de inte har kontroll över.

Så långt är artikeln korrekt. Dock ligger ett större problem i att uttalandet kommer från Per Strömbäck, lobbyist för ökad filtrering och kontroll av internet via speciallagstiftning. Med andra ord en person som med sin semi-legitimitet i egenskap av "internetexpert" och talesman för innehållsindustrin säger precis det dessa politiker vill höra.

Nätet är ont.
Nätet måste begränsas.
Det måste till speciallagstiftning för nätet.


Som tur är har vi en ny och bättre bot för grundproblemet ovan, i höst skall riksdagen berikas med politiker som förstår nätfrågor, och som inte har det minsta utbyte av att lyssna på förment sakkunniga.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Tack för länken! :-)

2010-05-09 @ 23:00:52
URL: http://lakonism.blogspot.com
Postat av: smen

Jag läser Netopias inlägg som någonting delvis positivt.När han tar FRA och Ipred som exempel händer ju något intressant. 2 beställningsjobb som i efterhand, iallafall enligt honom, fått politikerna att sky Internetfrågor.Den som gapar efter mycket..., ligger nära till hands.Att sen politiker i gemen äntligen förstått att så snart de öppnar munnen i Internetfrågor så hör vi bara något som skulle kunna liknas vid ett retarderat 2 dagar gammalt fosters rotväslka.Ibland kan det vara av godo att förstå problemet innan man försöker lösa det.

2010-05-09 @ 23:26:25
Postat av: Jan-Olof Flink

@smen,Jo, hade jag inte läst Netopias blogg och deras tidigare utspel i tidningarna hade jag kanske haft den känslan efter att ha läst denna artikel också.Nu har jag å andra sidan gjort det och vet vad Per förespråkar. så när han skriver:– Bara för att samhället inte reglerar internet med lagar så innebär det inte att nätet är fritt från reglering. Istället finns det andra aktörer som står för regleringen och som har inflytande över vad som är möjligt och tillåtet, och vem som kan göra vad. Och då handlar det inte om demokratiska institutioner vi har insyn över.Så vet jag att det betyder rakt upp och ner, "Det behövs mer lagstiftning för att styra vad som får finnas på internet".Mvh/J-O

2010-05-10 @ 07:51:18
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0