Nya kränkningar av Ask

Så blev det då precis som väntat. Regeringen och då främst Justitieministern kör återigen över lagrådet och lägger den proposition som remissinstanser sågat vid fotknölarna.

Vad är nyttan med en tandlös rådgivande instans som lagrådet? Det här landet behöver en författningsdomstol nu, medan det fortfarande finns något spår kvar av några andra rättigheter än att se glad ut och betala skatt.
    "Lagrådet har också varnat för att urinprov under tvång kan användas av polisen som en slags bestraffning. Den kritiken avvisar Ask och menar att polisen har viktigare saker för sig än att ägna sig åt att trakassera unga."
Ja det är ju precis vad vi sett i omgångar... Tunnelbanepolisen... Ravekommisionen... Behöver vi säga mer? (<--- OBS drypande sarkasm)

Det är inte länge sedan man kunde läsa om det här förra gången, fast då fanns även detaljerna med om att polisen även skulle få kroppsbesiktiga ungdomarna.

Ena dagen blir folk utkastade från köpcenter för att de fotograferar sina egna barn, nästa skall poliser kunna få tafsa på barn under 15.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0