Bättre göra rätt från början

Cecilia Malmström går ut hårt idag, sågar centern och lovar översyn av EU:s terrorlagar. Jag gillar särskillt att rubriken benämner dem terrorlagar, inte antiterrorlagar. Uppfriskande ärligt även om det nog som vanligt var rubriksättaren och inte författaren som skrev.

Översyn låter dock väl vekt, så det skall nog inte förväntas mer än spel för gallerierna här. Dessutom så skriver hon såhär om SWIFT:
    "Tanken har hela tiden varit att ta fram ett permanent avtal och att vi skulle ha lite längre tid att göra förbättringar av medborgarnas skydd mot missbruk, alltså möjlighet till upprättelse vid missbruk. Det är sådant vi tittar över nu."

Oj!!! Skall vi hurra nu? Applådera spontant?
Inte förhindra missbruk, utan få möjlighet att få upprättelse. Hur många personer kommer att vara medvetna om att USA har tittat på deras banktranskationer? Hur skall man veta att det det missbrukats?

Ibland brukar man säga "Det är lättare att be om ursäkt efteråt än att fråga om lov", men i det här fallet är det tamigfan bättre att "Göra rätt från början än att erbjuda upprättelse"

Förutom ingreppet i privatpersoners transkationer med en patetisk ursäkt för skydd, finns det en annan fråga:
Vad får EU i utbyte? Delar USA ut sin interna bankdata? Det bör ju vara ett minimikrav.

Nej, bort med datalagringsdirektivet. Riv upp direktivet IPRED bygger på, be Hillary Clinton stoppa upp sina avtal någonstans där färgen passar deras nazi-fasoner.

Mvh

/J-O

Tags: , , , , ,


Kommentarer
Postat av: Hans J

Jag välkomnar att de tar fram "ett permanent avtal"!I detta ska bara stå - Ni får inte se ett skit av våra medborgares bankaffärer. Har ni något att komma med så hör av er så kommer VI att titta men se då till att ha på fötter så ni inte bara slösar vår tid.

2010-03-08 @ 17:36:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0