Fler "ickefrågor"

IDG publicerar idag en artikel om att Nätneutralitet är en ickefråga i Sverige. Tyvärr är det väl så, precis som integritets och rättssäkerhetsfrågorna är ickefrågor i valrörelsen.

Vi har ett klimat där man idag bjuder in till att debattera informationspolitik och framtid, men inte bjuder in t.ex. Piratpartiet.
    "De upplevda incidenterna direkt kopplade till nätneutralitet är i dag få, vilket gör att främst internetleverantörer och nätoperatörer uttrycker att nätneutralitet är en 'icke-fråga' i Sverige i dagsläget", skriver PWC i rapporten.
Jamen gud vilken överraskning att internet- och nät-leverantörer inte ser några problem. (FACEPALM)

Det är ju som att fråga ägare till kinesiska fabriker om de ser något problem med barnarbete. "Nej incidenter då polis slår till för att blidka utländska besökare är rätt sällsynta, så vi har inget problem med barnarbete"

Det är ju just för att hindra internet- och nät-leverantörer från att begränsa konkurrerande verksamhet som sån här lagstiftning måste till. Det är klart att Bredbandsbolaget inte ser ett problem med att de får ha rätt att filtrera bort eller sänka prioriteten på skype-trafik som konkurrerar med deras ip-telefonitjänst.

Mvh

/J-O

Tags: ,


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tja, att man inte bjuder in er beror kanske på att ni inte betraktas som tillräckligt kunniga och seriösa?

2010-08-16 @ 20:18:57
Postat av: Jan-Olof Flink

@anonymNej förvisso finns det säkert idioter med den åsikten.Men i riktiga världen skulle jag tro att Piratpartiet är mer kunniga och har mer idéer kring framtiden för informationspolitik än t.ex. KD.

2010-08-16 @ 23:50:20
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0