De svek Europa och Sverige

Häromdagen trädde SWIFT-avtalet i kraft. Den påstådda grundtanken med avtalet är att ge USA uppgifter om alla banktransaktioner i Europa, i "utbyte" får europa eventuellt en varning om USA hittar några tecken på terrorism.

Vad detta betyder är att om USA ser något misstänkt hot mot sig så kommer de att be EU att frysa privatpersoners tillgångar och rasera personens privatekonomi.

Naturligtvis finns det stora problem med det ingrepp i den personliga integriteten att skicka denna information till främmande makt, som dessutom är kända för att inte alls ge någon några varningar.

Anledningen till att 11:e septemberdådet inte stoppades var att man till exempel inte ville evslöja att man avlyssnade ett visst hus. Inte många är så naiva att man tror att USA skulle ge några varningar till någon när ett misstänkt terrordåd inte ens riktar sig mot dem själva.

Så nyttan för EU i detta utbyte är precis noll och intet. Man ger bort medborgarnas personliga information i utbyte mot ingenting. Att den ansvariga EU-kommissionären står och hävdar med en dåres envishet att man tillgodosett de krav parlamentet satt upp ekar väldigt tomt.

Att massa parlamentariker denna gång röstade för istället för mot förslaget beror mer på omvridna armar och feghet än att förslaget hade förändrats.

Att sedan det egentliga grundsyftet med förslaget inte har ett dugg med terroristjakt att göra utan mest handlar om att ge amerikanska företag möjlighet att spionera på sina europeiska konkurrenter är tyvärr något som snart kommer att bli pinsamt uppenbart.

Grattis, ni sålde ut den europeiska industrins konkurrenskraft, just när vi skall försöka återhämta oss från en global kris.

De Svenska EU-parlamentariker som sålt ut vår personliga integritet och framtida arbetstillfällen genom att rösta för SWIFT är:
Anna Maria CORAZZA BILDT
Christofer FJELLNER
Gunnar HÖKMARK
Anna IBRISAGIC
Marit PAULSEN
Olle SCHMIDT
Alf SVENSSON
Cecilia WIKSTRÖM


De Svenska EU-parlamentariker som sålt ut vår personliga integritet och framtida arbetstillfällen genom att lägga ner sin röst istället för att rösta emot är:
Olle LUDVIGSSON
Marita ULVSKOG


Jag uppmanar internet att komma ihåg dessa namn, så att det vid nästa EU-val skall finnas möjlighet för väljarna att få reda på vilka som sålde ut deras personliga integritet och vems fel det är att den Europeiska industrin går på knäna.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0