Fler förbud

Via I Polemik ser jag att vi just fick nya lagar i Sverige, lagar som tar effekt 1:a december 2010, på årsdagen av när FRA fick koppla in kablarna.

Så grattis Sverige, snart är det alltså förbjudet att lära ut saker som skulle kunna användas för terrorism.

Med tanke på att en person som har grundläggande kemikunskaper kan tillverka bomber av diverse enkla vardags kemikalier och hur terrorism har bedrivits de senaste åren, med flygplan, bilbomber och till och med sprängämnen inopererade i kroppen så är det följdaktligen från och med december:
  1. Förbjudet med kemiundervisning i skolan
  2. Förbjudet med läkarutbildningar, där man kan lära sig att operera eller får lära sig om smittspridning.
  3. Förbjudet att lära ut hur man kör bil.
  4. Definitivt förbjudet att lära folk flyga flygplan.
  5. Sminkkurser som kan lära terrorister att klä ut sig är naturligtvis inte tillåtet.
  6. Klädsömnad skulle kunna hjälpa till med att gömma föremål, så syslöjden måste bort från scheemat.
Detta skall vi alltså införa för att stävja terrorismen i Sverige, ett land där terrorhotet är fortsatt lågt och inga terroraktioner har genomförts sedan västtyska ambassaden ockuperades 1975.

Hurra för våra politiker som alltid tänker igenom konsekvenserna vad de gör först, och handlar senare.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: SBJ

Det är just därför- Sverige har inga terrorister, därför måste vi instifta lagar som skapar terrorister för FRA att spana på, och för Säpo att gripa.Politiker arbetar efter modellen att om det inte finsn några problem, så måste vi skapa dom innan de kan lösas.

2010-04-22 @ 14:17:25
Postat av: Jan-Olof Flink

Ahh du menar att i dagens samhälle med hör arbetslöshet är detta ytterligare ett sätt att försöka försäkra sig om sin anställningstrygghet?Dels från polisen och dels från politiker som räknar med att när de har spenderat nog med tid att ställa till skada kommer att belönas med generaldirektörsposter och liknande i statliga verk?Mvh/J-O

2010-04-22 @ 15:24:01
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Schnook

Aj då, ny ryker värnplikten.

2010-04-22 @ 15:52:47
Postat av: Jan-Olov

Man får inte slarva sådär med allvarliga saker som terrorism. Du glömmer ju OS-Bombaren -97.Och varför använder du min signatur?/J-O

2010-04-22 @ 16:39:16
Postat av: Jan-Olof Flink

OS bombare, i Sverige?Hur som helst, min blogg, min signatur ;-)Mvh/J-O

2010-04-22 @ 16:45:31
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Sebastian

Nu är ju inte svenska domstolar tvingade att enbart följa lagen exakt som den är skriven, de skall ju även se till förarbeten, eventuell prejudikat och göra en samlad bedömning.Jag har inte läst förarbetet, men jag finner det svårt att tro att en domstol därmed dömer en kemilärare enligt dessa lagar om inte lektionen börjar med "Idag skall vi lära oss tillverka bomber för att bomba judesvinen". Syft, uppsåt mm väger ju också in i bedömningen.

2010-04-22 @ 20:03:15
Postat av: Jan-Olof Flink

@sebastian

Självklart är det så, trots en hel del rättsröta utgår jag från att domstolarna inte kommer att använda detta mot allt och alla. Men denna lagstiftning lämnar öppet att vid behov i stort sett sätta dit vem som helst för vad som helst, och vi har ingen aning om hur långt rättsrötan har spritt sig om 15 år till.Alla dessa speciallagar mot terrorism de hittar på är helt onödiga. Det är redan förbjudet att spränga människor och det är förbjudet att uppmana till brott. Det hade gått på en pisskvart att svara EU att "allt i ert anti-terrorist-paket" är redan täckt av befintlig svensk lagstiftning. Men istället har man valt att skapa ytterligare några lagar som tillåter godtyckliga gripanden. Om man kombinerar informationen i denna lag med den lag jag klistrar in härunder så kanske du blir lite mer mörkrädd? Notera att "allvarliga brott" nedan hänvisar bland annat till terroristmisstankar enligt ovan.(Prop 2005/06:177) (Lag 2007:979) Åtgärder för att förhindra vissa särskilt allvarliga brott: Polisen får använda hemlig teleavlyssning, teleövervakning, kameraspioneri och hemlig postkontroll utan någon misstanke om brott alls: det behöver bara finnas anledning att anta att en person kommer att begå vissa allvarliga brott. Personen behöver inte ha utfört något försöks- eller förberedelsebrott. Om detta antagande finns får man även avlyssna personens hela bekantskapskrets.Mvh/J-O

2010-04-22 @ 21:08:26
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0