Bildt kör favorit i repris.

Ytterligare ett utspel gällande internet från vår käre utrikesminister. Det är inte första gången han går ut och propagerar för mer frihet på nätet genom filtrering, censur och godtycklig avlyssning. Hejja Bildt, skam den som ger sig.

Moderaterna har ju en sjudundrande trovärdighet i den här frågan.
    * Partiet som inte skulle jaga en hel ungdomsgeneration, men gav oss IPRED och special-polisstyrkor för att utreda fildelning.
    * Partiet som på ett lagvidrigt sätt drev igenom FRA-lagen och kommit med förslag på att återinföra den funktionalitet som förhandlades bort när den stoppades förra gången.
    * Partiet som lovat att införa Datalagringsdirektivet så fort valet är över.
Sedan att Bildt även går in och försvarar Cecilia Malmströms förslag om internetcensur var väl att vänta, men det var inte lika väntat när han påstod att "EU-kommissionen bara velat skapa ”en europeisk variant” av det system som redan finns i Sverige". Så tydligen så har vi redan i tysthet infört censur av siter i Sverige, inte heller det direkt oväntat då man t.ex tydligen måste höra till ett FRA-positivt parti för att få insyn i vad FRA:s uppdrag är.

Det är dock lite skrattretande när han först säger att han "förstår att många nätaktivister reagerar starkt, när den här typen av förslag väcks", och sedan säger att han tycker det är "viktigt ha en förutsättningslös diskussion".

Får man gissa att i alla fall en förutsättning kommer att vara att inga av dessa nätaktivister, FRA-motståndare eller Piratpartister kommer att bli inbjudna till Bildts förutsättningslösa diskussion?
Det är nog en sagolik lågoddsare, knappast insatsen tillbaka på den.

Mvh

/J-O

Andra som skriver om detta: Farmor Gun, Hax, Alliansfritt Sverige, Motpol

Tags: , , , , ,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0