Skatt är stöld

I vissa fall har bra saker opt-in, och tyvärr oftast en massa dåliga saker opt-out.
 
NIX-registret till exempel, eftersom ett återkommande tema hos mig är gnäll på telefonförsäljare, världens gissel. NIX-registret borde vara ett JAPP-register dit du aktivt får anmäla att du vill bli störd av telefonförsäljare mitt i middagen och när som helst under dygnet.
 
Andra saker, värre har du inte ens möjligheten att göra en opt-out på. Lena Anderson har i DN skrivit ett inlägg om att skatt är den sanna girigheten.
Egentligen är det värre än så, SKATT ÄR STÖLD.
Att vi alla deltar i samhället och en gemensam trygghet genom att man ger en bit av sin inkomst till att bygga gemensam infrastruktur, sjukvård och en del nödvändiga funktioner som t.ex. försvar och polismakt är en sak, men när större delen tas till det gemensamma och används till en massa sådant som ingen medborgare har intresse i, t.ex. rädda banker och täcka vattenfalls förlustaffärer är det något helt annat.
 
Vi behöver myndigheter, och visst ska våra folkvalda ha lön för jobbet de gör, men en riksdagsman borde till exempel ha en lön motsvarande medelvärdet av medborgarnas inkomst.
 
För att avsluta, en liten sak till: DET ÄR FEL ATT BETALA TV-AVGIFT.
 
Med vänlig hälsning
/J-O
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0