Europeisk federation

Allt mer tyder på att våra politiker föröker smyga med oss i ett EU som skall bli europas förenade stater. Man behöver inte ens blanda in Bilderbergruppen i sådana funderingar, det räcker med att titta på nyhetsflödet.

Ena veckan smyger man igenom ekonomiska "överenskommelser" som gör att EU skall godkänna och läsa medlemslndernas budgetar innan det nationella parlamentet gör det.

Nu kan man se att försvaret monterats ner till den milda grad att det tar två år att mobilisera. Det är ju helt vanvettigt. Sluta slösa skattepengarna på att försvara sverige i Afghanistan, bygg försvar för att hävda vårt territorium istället för att kunna delta i diverse utländska samarbeten.

Skulle vi bli anfallna tar jag när som helst hellre en värnpliktig enligt gamla modellen som lagt ner ett halvår på att lära sig slåss i våra svenska skogar, än en "proffssoldat" som spenderat två år i en jävla öken och lärt sig strategi av amerikanerna.

Det är helt enkelt rätt ont om öken i Sverige.

Andra tycker att Europa måste bidra mer militärt, d.v.s. ökat militärt samarbete, kanske en gemensam armé. Vill du ha en armé där EU-kommisionen eller någon beslutar ifall den skall sättas in. Vad händer då vid ett angrepp mot Sverige?
Kanske Frankrike lägger in veto mot att skicka dit militärer med tanke på att förbanden i ett ökat hotläge behövs bättre till att försvara centrala mer tätbebodda delar av unionen?

Jag håller med om att Europa kan bidra mer, Sverige är nettogivare till EU... Sluta skicka EU pengar och använd dessa till att rusta upp försvaret igen. Det dröjer inte många år innan det blir storslagsmål mellan norge och ryssland om oljetillgångar under Arktis. Det är inte läge att börja återuppbygga då, utan då måste vi ha ett starkt försvar färdigbyggt.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Viktualiebrodern

Inte bara är det ont om öken i Sverige, vad soldaterna i Långtbortistan framförallt lär sig är hur man hanterar gerillor, separatister och liknande hot.För den som har en hammare ser alla problem ut som en spik. Man kan därför förmoda att de hellre/framförallt urskiljer och är välanpassade att hantera just inre fiender, inte yttre.Jag litar inte på Afghanistanveteranerna.

2012-01-23 @ 10:01:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0