Det kostar att vara med

Idag kl 14:50 är det ett program som handlar om de slavkontrakt ungdomar tvingas skriva för att försöka göra karriär i musikbranschen. I just det här fallet gäller det TV4:s talangtävling det gäller, men det finns nog en del andra som inte heller skriver några välgörenhetskontrakt med artisterna.

Kan hur som helst vara värt några minuter:
    Musikerförbundets jurist Per Herrey säger till Mitt i musiken att det är ett av de värsta kontrakten han sett.
I just den branschen så lär han ju dessutom ha sett en hel del.

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Erik Hultin

Tyvärr så är dessa slavkontrakt inget nytt, och de lär inte heller upphöra. Läs t.ex. kommentaren från Universal på http://www.svd.se/kultur/the-voice-kontrakt-far-kritik_6776771.svd fär man inte ser felet, utan man vinnlägger sig om att förklara att de deltahande har förstått vad de har skrivit på.Vill minnas att det för något år sedan var en liknande uppståndelse kring kontrakten förknippade med Idol. Skillnaden nu är att artisterna inte ens tillåts ha någonting av sin intäkt ifred. Dessa s.k. 360 graders-avtal är en så otroligt bisarr skapelse av en bransch i totalt moraliskt sönderfall.

2012-01-17 @ 22:56:32
URL: http://erikhultin.se
Postat av: Erik Hultin

Kolla för övrigt igenom detta antal angående Dansbandskampen. Inte så långt ifrån slaveri det heller. http://www.musikerforbundet.se/index.php?option=com_content&task=view&id=402&Itemid=388Musikskaparna.... eller hur?

2012-01-17 @ 23:04:21
URL: http://erikhultin.se
Postat av: Dennis Nilsson

Musikerförbundet vågar inte stöta sig med de riktigt stora jättarna som Universal och EMI, utan föredrar att hoppa på "filednlningen" istället.Musikerförbundet's mest kända medlemmar har ju andra avtal än gängse slavavtal för diverse-artisten, med Universal, EMI m.fl

2012-01-18 @ 10:11:05
URL: http://dennisstartrek.blip.tv
Postat av: Dennis Nilsson

Man kan som ny artist välja andra vägar att göra karriär, med större frihet, som ex-vis Kickstarter på http://www.kickstarter.comKickstarter skapar finansiering för bl.a artister genom s.k crowd funding.Ett föredömligt exempel är ex-vis detta: http://www.kickstarter.com/projects/tfk/tfkthe-end-is-where-we-begin

2012-01-18 @ 11:30:25
URL: http://dennisstartrek.blip.tv

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0