Stoppa nedmonteringen av infrastrukturen

Jag har flera gånger tidigare bloggat om hur urbota dumt det är att riva ner det fasta nätet och ersätta det med trådlösa tjänster.

Vem vill ha ett brandlarm som inte fungerar när det är åska i luften? Ett trygghetslarm som inte fungerar när grannen klipper gräsmattan?

Nu går man några steg ytterligare. Telia planerar att riva ner ytterligare fast nät, fastän man man bara kan erbjuda trådlös täckning för 10 - 20% av de 150 000 abbonenterna i området. Detta trots att regeringen tidigare beslutat att alla Svenskar har rätt till bredband.

Sitter verkligen Centern med i regeringen?
Vad hände med "Hela Sverige skall leva" ?

Eller är det helt enkelt så att man på nyspråk definierat om Sverige till närområdet kring våra största centralorter? Har alla svenskar rätt till bredband, så länge de inte bor i glesbygd?

Hur skall glesbygden någonsin bli något annat än gles när man ständigt drar ner på service och kommunikationer?

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Jan-Olof

Hehe,HANDLINGSPROGRAM FÖR LANDSBYGDSPARTIET BONDEFÖRBUNDET ANTAGET VID FÖRBUNDSSTÄMMAN 1944http://www.centerpartiet.se/Documents/Id%C3%A9program/c-1944p.pdfLandsbygdens kommunikationer måste utbyggas och ordnas på ett mera tillfredsställande sätt.Då staten övertagit vägväsendet, bör det vara en statens angelägenhet, att körbara vägar byggas och underhållas även till avlägsna byar

och bygder. Det är ett samhällsintresse, att vägväsendet utvecklas så att avlägsna bygders isolering brytes. Daglig postgång bör i största möjliga utsträckning införas också på landsbygden samt telefonförbindelserna utbyggas och förbilligas, varvid frikretsarna och taxeområdena givas en sådan indelning och omfattning, att de bliva till verklig nytta för landsbygdens invånare.

2012-02-09 @ 13:06:47
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Jan-Olof

Av någon anledning (kakor?) fungerar inte länken ovan, fastän det är den man får när man söker rätt på dokumentet hos centerpartiet.Alternativ fungerande länk här: http://snd.gu.se/sv/vivill/party/c/program/1944

2012-02-09 @ 13:13:15
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0