Om myter

På SvD-brännpunkt kan man idag läsa en EU-kommisionär som går ut och nyspråkar lite kring EU-skatten och hur fel alla förstått omkring detta och hur rätt det blir om man bara låter byråkraterna bestämma. Han angriper hårt den "mytblidning" som finns runt förslaget.

Det är ganska spännande när han EU_kommissionär, d.v.s. en icke folkvald byråkrat, tar sig ton kring saker som "Det är utan tvivel viktigt med en öppen och ärlig debatt", med tanke på att kommissionen (som saknar existensberättigande) sitter och håller saker hemliga för EU-parlamentet som är våra folkvalda representanter.

Mest roligt är det att läsa hans påstående om att det skulle finnas en folklig uppslutning omkring en sådan skatt. Jamen då kan vi väl folkomrösta om det då? Jag har hört att befolkningen bara ääääääälskar skatter.

Eller kan det vara så att anledningen att Alliansen sitter kvar trots uppenbara lögner, nedmontering av socialt skyddsnät, utförsäljning av vård samt införande av diverse övervakningslagar som skadat skyddet för den personliga integriteten och rättsäkerheten, är att de "i alla fall sänkt skatten"?

Förutom en viss galghumor var det enda givande i artikeln kommentarerna.
    Ordet "Myt" har redan missbrukats till den grad att det börjar bli löjligt. Myt är helt enkelt nyspråk för en uppenbar sanning som avviker från maktens ideologi, som det åsiktsförtryckta folket inte längre skall tänka.
Den bästa sammanfattningen av artikeln samt en klar förståelse för det nyspråk vi tyvärr ser mer och mer av.

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0