Och skillnaden?

Facebook och Google har blivit tvingade att plocka bort stötande material efter att en domstol i indien hotat dem.

Det är tydligen inte bara i Sverige som domstolar, okunniga både om tekniken och det område som avhandlas, beslutar saker som är helt uppåt väggarna.

Som alla vet finns det i stort sett ingen åsikt eller aktivitet som inte stör någon, så skall man börja plocka bort information bara för att någon blir störd öppnar man verkligen en pandoras ask. Skall all information som inte passar med en eller annan individs livsåskådning tas bort blir nog både internet, bibliotekens hyllor såväl som TV-tablåerna rätt tomma.

Facebook må ju vara en sak, de har ju redan idag en censur enligt den moral som gäller i amerikanska bibelbältet: Oj det är hud på den där bilden, bäst vi raderar ditt konto i förebyggande syfte. Så antagligen är väl problemet här att man inte censurerar bilder som irriterar hinduer.

Men google? Vad söktjänster levererar brukar ju vara tämligen hårt styrt av vilka sökbegrepp du använt. Gillar du inte att se bilder på albansk dvärgporr, så låt bli att söka på det.

Hur som helst en ganska meningslös gest med tanke på att internet aldrig glömmer. Det som förbryllar mig en aning med artikeln/notisen är själva "avslutningen":
    Bakgrunden är en uppmärksammad brottmålsprocess mot företagen, som spätt på oron över censur i världens största demokrati.
Hur menar man nu? Man oroar sig för censur, så därför censurerar man?

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Calandrella

Intressant inlägg. Tack! Jag tolkar slutet av artikeln som att detta domslut kommer efter en brottsmålsprocess där just dessa frågor diskuterat, och att brottsmålsprocessen på grund av risken för att den skulle innebära censur (vilket den nu visat sig leda till) väckt frågor om censur. Kanske lite otydligt uttryckt av TT, dock.

2012-02-06 @ 18:02:13
URL: http://calandrella.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0