Telia i blåsväder, igen

Bjälken i det egna ögat måste vara väldigt genomskinlig, för nu börjar bråket igen om hur telia uppför sig i "andra länder"

Ett dotterbolag till Telia blockerar tillgången till ett par nyhetssajter i Tadzjikistan, efter uppmaning från landets säkerhetstjänst.

På något vis glömmer man i rapporteringen alltid bort att motsvarande görs även i västländer. Att många siter blockeras på mer eller mindre lösa grunder, och att t.ex. Cecilia Malmström vurmar för att sätta upp en gemensam lösning för EU-länderna för att göra precis detta.

Men det vore väl för mycket begärt att den "tredje statsmakten" skulle använda sin granskande förmåga till att granska något i närområdet. Det är ju alltid så mycket lättare att kritisera sånt som händer långt borta.
 
Så länge FRA lagen säger att alla ISP:er skall låta svenska staten avlyssna all trafik, finns ingen anledning för media att kritisera att Telia hjälpt turkiska staten att avlyssna fackliga företrädare och människorättsaktivister.
 
Så länge datalagringsdirektivet säger att alla operatörer skall spara trafikdata och positionsdata för alla samtal, och ge detta till svenska staten, finns ingen anledning för media att kritisera att Telia hjälpt diktaturer positionsbestämma telefoner och ta reda på vilka telefoner som befunnit sig i området för demonstrationer.
 
Så länge vi har en lista över sajter som inte är godkända, som ISP:er "frivilligt" förvätas filtrera och så länge vi låter domstolar besluta om blockering av sajter såsom TPB. Så länge internettillgång på svenska bibliotek filtreras så "tvivelaktiga" sajter inte går att nå, så finns heller ingen anledning för media att kritisera Telias beteende i Tadzjikistan.

Mvh

/J-O

Tags: Piratpartiet, SvD, Censur

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: Anne Kekki

Mycket välformulerat. Det är allt konstigt att vi ej ser likheterna om hur tonerna går i vårt eget land.

Svar: Tack!Jo, hemmablinda är nog bara förnamnet.
Stradh

Postat av: CNAB

Lukasjenko applåderar kontrollfreaksen i Sverige, inget snack om det. Svenska staten och dess delägarskap i Telia och alla dess diktaturkramande dotterbolag tillsammans med de oreflekterande teknikfreaksen på Ericsson har för länge sedan glömt vad som menas med demokratiskt statsskick. dåvarande generaldirektören för Datainspektionen Jan Freese (1933-2007) var känd som en stark tillskyndare av medborgarnas individuella integritet. Datainspektionen och Jan Freese förde med all rätt och med stöd av FN's och Europakonventionens skydd för mänskliga fri- och rättigheter ett dj-ä liv när t.ex. myndigheter för att "underlätta" sin egen tillvaro, bad Datainspektionen om tillstånd att samköra två (2!) dataregister. Han var för detta mod naturligtvis inte alla omtyckt vare sig hos polismyndigheten, skatteverket, socialdepartementet eller i andra politiska sammanhang där hans envisa integritetsstrid kom att kännas mycket besvärande. Färgen på vår Regering spelade under Freeses tid ingen större roll, idag ännu mindre tyvärr - Sverige styrs sedan decennnier av S+M, övriga partier kan ha klokskap men är alldeles för små för att ha något att sätta emot M+S. Jan Freese finns inte längre och utvecklingen har dessvärre nu gått dithän att om flera dataregister finns, så ska i stället så många av dem rutinmässigt samköras, allt för att underlätta myndigheterna kontroll av medborgarna. Jan Freese var själv inte det minsta teknikfientlig - tvärtom - men insåg tidigt faran för Sverige demokratiska statsskick med den djävulska utveckling tokskallarna till politiker och deras oreflekterande tjänstemän nu släpper lös allmer: Det som kan samköras ska samköras! Bor vi i Sverige eller i Vitryssland??? För övrig hade vi tre statsmakter på 1700-talet. Idag har vi fyra (4).
Läs breddningsbloggen http://breddning.piratpartiet.se/2012/04/26/balans-mellan-statsmakterna-i-montesquieus-anda , och bitarna faller på plats!

2012-08-15 @ 11:40:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0