Det hemlighetsfulla ägget

Det har varit en hel del skrivet om "Hen" på sistone.
Insändare på insändare i bland annat sundsvalls tidning visar att det faktiskt är något som engagerar en massa människor.

Själv ser jag väl inget större behov av ordet eftersom det finns fullt fungerande konstruktioner som den eller denne för att beteckna en människa i en könsneutral mening.

Men om man nu skall tänka sig att man verkligen menar könsneutralt inte i meningen att det inte spelar någon roll om det är en kvinna eller en man som söker en tjänst, utan man verkligen menar folk som har en osäker sexuell identitet eller ett tredje kön, då kan ju ordet tillföra något. Nya ord berikar språket och är ju därför i grunden bra.

Men bara för att ställa till det och för att det trots allt är påsk så skulle jag vilja föreslå att vi istället börjar använda "Ägg" istället för "Hen", eftersom ägget trots allt är könsneutralt.

Det kan bli både tupp eller höna, men är "tillfälligt odefinierat", precis som ett påskägg som kan innehålla i stort sett vad som helst tills man öppnar det och ser efter.

Glad påsk

/J-O


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0