Tips till Lova

Tänkte bara säga hej och välkommen till den poilitiska bloggosfären, samt ge dig ett par tips.

Jag vet ju inte huruvida du bloggat en massa tidigare, eller om du "bara" fått i uppdrag av redaktionen på SvD att göra detta.

När du skapat din blogg, registrera dig på bloggitik.se och politometern.se så är det större chans att andra politiska bloggare hittar dina inlägg.

Till skillnad från tidningarnas värld, så är det i bloggosfären kutym att man länkar till folk man citerar och till sina källor. D.v.s om du skriver "Kalle sade at xxx" kommer ingen att sätta någon tilltro till det såvida du inte länkar till ett blogginlägg, youtubeklipp eller liknande som stöder detta.

Internetkulturen har till stor del uppkommit från universiteten, och källangivelser anses som extremt viktiga för ditt budskap.

Även om åsikten bland prasselmedia normalt är att tidningarna utför riktig nyhetsrapportering medan bloggar bara är trams, dåligt underbyggd, skrikig återgivning av rykten, så är den riktiga kulturen alltså tvärtom.

För att få igång en intressant debatt kan det vara en idé att i ditt inlägg länka till några andra politiska bloggare som du tror kan ha en åsikt om ämnet. De brukar då notera inlänken och eventuellt nappa på betet och skriva ett svarsinlägg. Naturligtvis får du en länk tillbaka från det inlägget, och samtidigt får du då antagligen några av den bloggarens läsare som besökare till ditt inlägg.

Nu har du säkert möjligheten att få reklam till dina inlägg från SvD:s nättidning, men så är det ju inte för de flesta, utan man brukar bli tvungen att bygga upp sin läsarbas antingen genom att länka som ovan, eller kommentera i andras kommentarsfäölt och lämna en länk tillbaks till sin egen blogg.

När du väl är färdig med ditt inlägg, länkat till dina källor, samt okynnes till några andra politiska bloggare och publicerat det skall du inte glömma att "pinga". Beroende på var du bloggar kan det hända att detta görs automatiskt, men om det inte gör det bör du i alla fall se till att manuellt pinga din blogg hos nyligen.se och twingly.com.

Men än en gång välkommen, och jag ser fram emot att se om du enbart kör "nyheter" eller om du kommer att föra någon politisk diskussion och i så fall vilka frågor du tänker blogga omkring. Politik är ju ett tämligen stort område.

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0