Rådgivning?
Konsumentrådgivning ska hjälpa teleabonnenterna på landsbygden.
Det gäller alltså att man märkt att folk i glesbygden blir lite ledsna i ögat när man river ner telefonledningarna och ersätter dessa med undermålig och störningskänslig trådlös teknik som inte fungerar när det är åska i luften eller grannen använder gräsklipparen.
-
- Det behövs både mer och bättre information för att hjälpa den enskilda konsumenten.
Står du utan fungerande telefoni ska du känna att staten tar din oro och frustration på allvar.
Nu är det förståss inte klart vad PTS kommer att kunna göra åt saken.
-
Hur den särskilda informationsinsatsen i detalj ska utformas är PTS sak att avgöra. Avsikten är dock att konsumenterna med hjälp av den oberoende rådgivningen ska kunna få information och svar på tekniska frågor gällande omställningen, liksom kunskap om vilka rättigheter de har som abonnenter. Dessutom får PTS som tillsynsmyndighet en god övergripande bild av de problem som upplevs.
Annars skulle man ju aldrig någonsin riva infrastruktur förrän efter att man kontrollerat att det finns fullgod ersättning.(vilket trådlöst inte är) Men nu river man först, sedan får en myndighet göra uppföljning och se var det fungerar sämst.
Mvh
/J-O
Tags: Piratpartiet, Infrastruktur, Glesbygd
För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisasPå något vis matchar detta regerings övriga politik.
Jobbcoacher och jobbsökarkurser. På något vis förväntas alla problem lösas om de arbetslösa har en positiv attityd. Spelar det någon roll hur positiva de arbetslösa är och hur bra de är på att söka jobb om det inte finns några jobb att söka?
Har jobbcoacheriet skapat jobb åt några andra än jobbcoacherna?
På samma sätt blir det med detta. Man river infrastruktur, och ersätter den med en informationskampanj. Man kommer aldrig att kunna informera bort det faktum att det inte längre finns några kablar mellan basstationen och telefonen.
Du skriver alltid i slutet att Asken ska landsförvisas. Det är elakt av dig att tycka så, vad har det stället som hon i så fall skulle hamna på gjort för att drabbas av ett så hemskt öde?
MVH
Roland Eriksson
@Roland.
Det må vara elakt att tycka så, men än har hon inte lyckats ta bort min rätt att ha den åsikten.
Men du har rätt, om min lobbyism för detta någon gång skulle bära frukt uppstår ett problem, vilket land skulle vi då utsätta för detta.
Det är inte den som bor i glesbygd som skall oroas, utan staten som bör vara bekymrad över att dess legitimitet i glesbygden allvarligt försvagas om det inte går att få kontakt med myndigheter där.
Lär bli en dyr historia för Sverige, om delen med vattenkraft, gruvor och skog bryter sig loss och förklarar sig självständig.
Den oron tror jag faktiskt man inofficellt tagit på allvar, därför att när resterna av Försvaret övar, så gör man det just mot förmodade separatiströrelser, bland annat norr om Boden häromåret.
Att man river ner infrastruktur utan ersättning, för kortsiktig "effektivitet", är en kapitalförstöring som förstås är ytterligare ett tecken på patologiseringen av de ledande skikten
@Viktualiebrodern,
legitimitetn får sig definitivt en knäck när man dragit in postkontor, närpolis och småskolor, och sedan monterar ner telefonin. Frågan är dock om en "informationskampanj" på något vis åtgärdar problemet.