När loggning fungerar

Bara några timmar efter nyheterna om hur dåligt logguppföljningen inom primärvården fungerar så kommer det nu exempel på hur det ser ut när uppföljning av behandlingshistorik fungerar som tänkt.

Det är då en Polisinspektör som av någon anledning gått in och sökt efter sig själv i misstankeregistret. Eventuellt för att se efter huruvida han själv förekommit där i något sammanhang.

En annan möjlighet kan ju också vara att han skulle prova systemet och använde sitt eget personnummer för test, i tron att detta var ok. Regelverken är nu sådana att man enbart har befogenhet att söka på personer för vilka man har ett pågående ärende, vill man veta huruvida man förekommer i ett register skall man ställa frågan/begära utdrag via officiella kanaler, så det blir ett ärende av saken.

Hur som helst visar det faktiskt att uppföljningen fungerar, så att Polismyndigheten här upptäckte att en person gick in och sökte uppgifter denne inte borda ha tillgång till. Det tycker jag är ett styrkebevis, även om chansen är stor att Polismannen i fråga inte hade något uppsåt.

Åtalet kommer i detta fall att gälla dataintrång.

Mvh

/J-O

Tags: , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0