Läkemedelsföretagen förnekar sig aldrig

Reklam är ju för det mesta bara lögn och överdrifter, och läkemedelsreklam är även den reklam.

Företaget Baxter gör just nu reklam för årets onödiga pryl, d.v.s. influensavaccin, genom att påpeka att deras produkt är "fritt från tillsatser som antibiotika, adjuvans och konserveringsmedel"
    - Det stör mig och andra eftersom andra vaccin inte heller innehåller några tillsatser.
    Det säger Åke Örtqvist, smittskyddsläkare i Stockholm.
Varför gör man överhuvudtaget reklam för läkemedel?

Läkemedelsföretagen är enbart intresserade av att tjäna pengar och deras metoder är inte mycket bättre än Nestlé:s kampanjer för att lura kvinnor i u-länder att inte amma utan istället köpa bröstmjölksersättning till sina barn.

Läkemedel borde sälja enbart på opartiska studier av sin effektivitet, inte "mördande reklam".

Mvh

/J-O

Kommentarer
Postat av: bidevind

Det smittskyddsläkaren säger förvånar mig. Om jag minns rätt uppstod diskussion i frågan om vaccin och konserveringsmedel senast inför Sveriges inköp av vaccin till svininfluensan. Det sades då från svenskt myndiighetshåll att det kvicksilver som vaccinet innehöll motsvarade intaget av kvicksilver genom att äta Östersjöfisk i en vecka. Indirekt medgavs alltså att det vaccin Sverige valt innehöll konserveringsmedel. Dessutom underlät myndigheterna att upplysa journalister om att kvicksilvret i vaccinet till skillnad från fisken var metylkvicksilver som är mycket giftigt och bland annat angriper nervsystemet. Till och med en erfaren journalist på Svenska Dagbladet gick på den finten. För oss som inte vill ha vaccin med kvicksilver är åtminstone undertecknad glad för att det nu finns ett läkemedelsföretag som marknadsför (och gör reklam) för en produkt utan kvicksilver. Det är mycket svårt för konsumenten att veta vilka vacciner som konserveras med kvicksilver och vilka som inte gör det. Kvicksilvret göms oftast under andra namn än den kemiska beteckningen "Hg" på förpackningen.2011-09-28 @ 09:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0