Imorgon är en viktig dag

Imorgon kommer Europadomstolen att pröva om det var rätt av Svenska staten att straffe en professor för att han höll ingångna avtal och skyddade den personliga integriteten för de personer som varit med i en undersökning.

Allt annat än att Gillberg gjorde rätt och det svenska rättsväsendet gjort fel vore en total skandal. Istället för straff borde Gillberg få upprättelse och prisas för sin ståndaktighet mot godtyckliga och vanisinniga myndighetsbeslut.

Mvh

/J-O

Tags: ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer
Postat av: JohJoh

Tycker inte det är fullt så enkelt. Nu vet jag inte "allt" såklart, men om forskning inte kan verifieras/kontrolleras av andra forskare är den rätt värdelös och t.o.m kanske farlig.

2011-09-27 @ 10:29:25
URL: http://johjoh.bloggplatsen.se/
Postat av: Jan-Olof Flink

@JohJohVisst blir det problem om detta skulle hindra att resultat dubbelkollas, men då är det snarare något som måste tas hänsyn till i framtida "kontrakt".Man kan ju skriva in att det enbart får användas för forskning/undersökning för ett speciellt ändamål, men göra något tillägg att tillståndet gäller även på sekundär studie på exact samma ämne.Detta skulle ju leda till att resultaten dels kan dubbelkollas, dels att man kan återanvända samma underlag i en större studie senare.Men som det var nu så var det hårt specificerat att ingen annan skulle få ta del av dessa väldigt känsliga personuppgifter, och då måste denna överenskommelse komma i första rummet.Eftersom Gillberg inte fått lov av deltagarna att sprida deras patientuppgifter gjorde han helt rätt i att förstöra dem hellre än tvingas lämna ut dem.

2011-09-27 @ 12:17:06
URL: http://futuriteter.blogg.se/
Postat av: Peter Wagenius

Gillberg borde aldrig tillåtits göra och presentera en icke anonymiserad undersökning för skattepengar. Genom att den inte kan kontrolleras är den inte vetenskaplig och därmed heller inte användbar som underlag för något beslut.

Gillberg borde ha förstört sin rapport tillsammans med underlaget. Han har misskött sitt uppdrag och är det något han borde stå till svars för är det det sätt han använt forskningsmedel på, inte att han skyddar sekretessen.

2011-09-28 @ 11:32:49
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Håller med dig Jan-Olof, har man väl avgett ett sekretess-löfte så ska det hållas. Och kan man inte avge ett sekretess-löfte så får man räkna med en hel del avhopp från forskningen. (Ett sekretess-löfte/avtal kan ju inbegripa att man låter forskningsresultaten granskas av andra forskare, men inte mer...)jag pratade lite om detta i Ring P1 i morse:

http://lakonism.blogspot.com/2011/09/om-gillberg-svenska-tvillingregistret.html:-)

2011-09-28 @ 23:47:47
URL: http://lakonism.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0