En närbelägen planet

Astronomer har hittat en planet på "bara" 35 ljusårs avstånd. Den ligger inom det avstånd från sin stjärna, där vatten i flytande form skall kunna finnas.

Artikeln påpekar att det byggs ett stort teleskop som om tiotalet år kan studera denna, men jag utgår från att det bara är "sidoinformation" för nog kan väl något av de existerande teleskopen, t.ex. hubble ta en titt även på detta föremål.

Frågan är vad vi skall använda planeten till, duger den till en framtida koloni, eller är det mest ett ställe att skicka folk som Beatrice Ask till?

Hur som helst, en kul grej är knasreligiösa förnekare som genast yttrar sig om att Gud minsann enbart skapat liv på jorden.

Alltid en viss humor med kreationister och deras försök att få världen att gå ihop, med utställningar med människor som rider på dinosaurier och liknande. Den här var extra rolig med sitt tvärsäkra:
    Gud har skapat jorden, och på den har han skapat liv. Några andra planeter i hela universum har inte Gud skapat något liv på!
Även om man nu tror på Gud och bibeln så känns detta uttalande tämligen fyllt med hybris. Bibeln handlar såvitt jag sett enbart om jorden, och mest om israeliterna. Bibeln säger att gud skapade jorden, och att han skapade livet här. Att han inte skapade liv på några andra planeter nämns inte.

Men att säga att Gud inte skapat liv på andra planeter eftersom det inte är nämnt i bibeln är då samma sak som att Gud heller inte skapade de andra planeterna, för de nämns inte heller i bibeln.

I den mån Gud nu finns och har kommunicerat med människorna, så har han talat till dem på den nivå de kan förstå. Då de vid den tidpunkten inte ens visste att jorden var en planet var det nog snäppet över huvudet på dem att berätta om andra planeter. Så den Gode Christer måste ha några andra tillförlitliga källor än bibeln att luta sig mot. Kan det vara så att han i en privat session med Gud fått denna kunskap?

De officiella besöken är ju dessutom "few and far between", senaste dokumenterade besöket var väl cirka 2000 år sedan och då pratade han inte så mycket om skapelsen utan mer om levnadsregler. Vem säger att Gud inte skapat liv på en annan planet sedan de ursprungliga bibeltexterna nedtecknades? Trots allt tog skapelsen bara 7 dagar sist, och med universum redan skapat borde det gå på enbart ett fåtal dagar att skapa lite nya djur och människor någon annanstans.
    In the beginning, there was nothing.
    Then God said, "Let there be light".
    And there was still nothing but now you could see it

    -- Groucho Marx
Mvh

/J-O

Kommentarer
Postat av: Mattias

Fast Christer skriver ju att den beboeliga zonen endast finns på Jorden och i Himmelen... sist jag kollade var andra planeter just uppe i himmelen, men jag kan ju ha sett fel :)

2011-09-13 @ 15:29:42
Postat av: Jan-Olof Flink

@Mattias,

ahh, tänkte inte riktigt så långt ;)Fast då förstår jag ändå inte riktigt hans invändning mot den ursprungliga artikeln.

2011-09-13 @ 16:36:07
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0