Ask saknar intresse för gemensam sak

I ett inlägg i expressens nätupplaga funderar Jens holm (Riksdagsledamot V) över Ask's kovändning gällande datalagring.
.
Avslutningen på hans debattartikel ser jag dock som opåkallat optimistisk.
    Lagstiftningsförslaget kommer att vara bordlagt minst fram till mars nästa år och EU-kommissionen ser just nu över hela datalagringsdirektivet. Detta gör att Beatrice Ask har bättre möjligheter än på mycket länge att göra gemensam sak med oss kritiker och dra tillbaka förslaget om datalagring.
Som politiker på plats i riksdagen borde väl Jens vara van vid att:
  • Folk säger något annat än de menar
  • Folk som vänder kappan efter vinden
  • Att tant gredelin ibland får dra tillbaka sin tidigare ståndpunkt när hon varit lite sådär wild and crazy
Det positiva som skulle kunna sägas om detta är väl att Ask och gänget försöker hindra att Sverige behöver betala böterna. Mer troligt är nog att det är rätt skämmigt att man ännu inte drivit igenom direktivet trots att man lovat och lovat, så det är en variant av "save face" som pågår. Det är trots allt kaffepengar det handlar om.

Det finns inget som talar för att Ask och övriga plötsligt är emot direktivet, de tog inte med de bästa argumenten mot direktivet, utan påpekar bara att det mesta redan finns i Svensk lag. Sedan kommer man låta Kommisionen uttala sig om detta och upptäcka att "det mesta" inte är samma sak som "allt", varpå Sverige i alla fall kommer att införa detta.

Att Reinfeldt och Ask skulle gå till EU-kommissionen och säga "Det var valår så det passade inte att införa" är inte tänkbart, det skulle komma ut direkt. Det vi ser nu är alternativet, lite fördröjning, för att sedan kunna fortsätta med implementationen, eventuellt efter att i tysthet ha tillgodosett SD:s krav, för att få stöd av dem vid nästa omröstning.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Beatrice Ask bör landsförvisas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0