Är det inte fastskruvat? Då är det ett vapen!

"Dictatorship thrives best where the people are disarmed"

Högsta domstolen har just beslutat att slagträn är vapen och det är alltså olagligt att ha ett sådant liggande i bilens bagageutrymme.

HD anser att trots att basebollträn inte nämns i förarbetena till knivlagen så är den ändå tillämplig här.

Snyggt, så nu är en träbit samma sak som en kniv??? Redan tidigare har en person åkt dit för att han bak i bilen hade ett järnrör som han hade till att förlänga den fasta nyckel som finns för att kunna byta däck på bilen. At den nyckel som följde med bilen, istället för fälgkors, hade så kort skaft att man omöjligtvis kunde dra åt bultarna ordentligt hörde inte dit. Eftersom polisen kände sig hotad när de vid en kontroll hittade röret i bakluckan på bilen.

Personen ifråga viftade alltså inte med röret, utan en polis som ensam öppnade bakluckan med föraren sittandes på flera meters avstånd kände sig alltså hotad av att han såg detta ligga i bakluckan.

HD:s tolkning av lagen är ytterligare ett steg som leder till att polis kan göra godtyckliga ingripanden.

Du ser muntorr ut, vi tar in dig för drogtestning.
Du har något på din person eller i närheten som inte sitter fast och som väger mer än ett halvkilo, brott mot vapenlagen.

Medan gatorna är fulla med olagliga vapen importerade via baltikum koncentrerar sig politikerna på att göra det besvärligare för jägare att inneha vapen. Nu gör man det altså olagligt att inneha pinnar.

Året efter att man återigen gjorde det lagligt att sätta in svensk trupp mot svenska medborgare inom Sveriges gränser (något som förbjöds efter ådalen 31), börjar man nu gå in hårt för att avväpna befolkningen. Kanske tur i oturen att den svenska militären knappt längre har någon närvaro i Sverige.

Mvh

/J-O

Kommentarer
Postat av: Jan-Olof Flink

LOL, fick just en underbar kommentar på facebook."Alla gubbar och gummor med käpp borde omdelbart buras in för brott mot knivlagen"

2011-09-19 @ 16:29:49
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0