Same shit different name

Ord och benämningar är viktiga saker. Det är svårt att ändra ett ords betydelse då denna oftast ligger väl inbyggd i språket och därmed har självklara betydelser och även en viss värdeladdning. Istället försöker man allt som oftast att byta ut själva ordet när man vill påverka/byta folks åsikt.

Föryngringsyta låter bättre än Kalhygge.
Lokalvårdare låter bättre än Städare.
Trygghetskamera låter bättre än Övervakningskamera.
Filtrering låter bättre än Censur.

Och Datalagring låter väl bättre än införande av massiv övervakningsinfrastruktur som förvandlar folks mobiltelefoner till spårsändare och river ner meddelarfriheten.

Tyvärr är det ju då inte som att bytet av ord på något sätt påverkar vare sig syftet eller användandet, bara grunduppfattningen för de människor som inte orkar sätta sig in i det som pågår.

Tur nog är ord inte det enda som kan bytas ut.
2014 byter vi regering, den vi har idag har inget förtroende för folket och då bör folket heller inte visa något förtroende för dem.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: nef

Du pratar eufemismer?

Skulle dock inte förvåna mig om det snart börjar kallas för EU-ismer. ;)

2011-03-09 @ 01:54:57
URL: http://nef.teflonminne.se
Postat av: Uno Hansson

När det gäller regering så tycks det tyvärr knappast finnas något godtagbart alternativ 2014. Jag har levt med socialdemokratisk politik i över 70 år nu, och jag hoppas att de aldrig mera får någon chans att återfå något inflytande vid någon framtida regeringsbildning.

2011-03-12 @ 22:48:44
URL: http://www.access-till.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0