Rättigheterna att strömma musik över internet...

Smaka på rubriken.

Vem har rätt att strömma musik över internet? Kan den rätten begränsas?

Än en gång är det tydligt att medialobbyns mål är att göra om internet till en variant av kabel-TV där enbart ett fåtal får besluta om innehållet.

Amazon har startat en tjänst där folk kan lagra sina bilder och sin musik i molnet och komma åt / spela upp, oavsett var man sedan befinner sig. Vad är skivindustrins ryggmärgsreflex när det gäller lite modernare distributionssätt? Jo angrip och ifrågasätt.

Sony Music protesterar mot den nya tjänsten då Amazon dragit igång den "utan att ha försäkrat sig om först ha rättigheterna att strömma musik via internet".

För att citera Bagheera, "störtlöjligt".

Skivindustrin vill inte att alternativa och enkla distributionskanaler skall användas, för då blir det ännu mera uppenbart hur omodernt det är med deras plastbitar. Precis som att anledningen att skivindustrin angriper TPB inte är att TPB minskar deras skivförsäljning utan att TPB används som plattform för osignade artister att komma ut med sin musik. De ogillar helt enkelt konkurrens.

Mvh

/J-O

Tags: , , , ,


Kommentarer
Postat av: none

"Enligt Amazon får konsumenterna fri tillgång till 5 GB lagringsutrymme, tillräckligt för omkring 1 200 låtar."Vad säger CopySwede om det? De vill väl att man ska betala dem pengar för ett Amazonkonto.

2011-03-30 @ 16:19:05
Postat av: Jan-Olof Flink

Det kan ju bli lite spännande med tanke på att just Copyswede bara har "laglig" rätt att kräva något i Sverige och själva idén med en molntjänst är att den flyttar runt och att man inte behöver veta var sakerna rent fysikt befinner sig.Men det skulle inte förvåna mig alls om de fösöker.

2011-03-30 @ 17:46:59
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0