Gör bara rätt istället

På IDG finns idag en artikel med titeln "Så undviker du att hamna på Wikileaks".

Hur man undviker den saken kan man nog skriva ihop väldigt kort.

Gör rätt.

Om du undviker ljusskygga aktiviteter och inte försöker visa en helt annan bild utåt än vad som egentligen pågår så försvinner både anledningen för någon att bli whistle-blower och intresset att läsa ett eventuellt dokument som läckt ut.

Många företag och organsiationer har helt valida skäl att hålla vissa saker hemliga, och det förstår personalen. Det är när skillnaden på sanningen och den bild man förmedlar utåt börjar bli stor som anställda går ut med informationen till tidningar eller siter som wikileaks.

Svenska banker och företag är inte särskillt oroliga för att hamna på wikileaks. Det ser jag som ett sundhetstecken. Har de inget att skämmas för så lär det inte heller dyka upp något på wikileaks.

Det bör väl gälla samma sak för banker och regeringar som för oss medborgare. Vi skall ju gå med på övervakning av vårt privatliv 24 timmar om dygnet, och eventuella protester viftas bort med att de som har rent mjöl i påsen inte behöver oroa sig.

Så samma får väl gälla banker och regeringar, om de har rent mjöl i påsen så är väl wikileaks inget att oroa sig för.

En intressant sak i den andra artikeln länkad här ovan är följande mening: Enligt tidningen kan banken också vara oroade för att avslöjanden kan visa detaljer kring hur lånebedrägeri ägde rum i upptakten till den amerikanska bostadsbubblan, som senare försatte USA i ekonomisk kris.

Känns det inte som en självklarhet att om bakgrunden till den ekonomiska krisen som spred sig över hela världen är ett lånebedrägeri, så skall denna sak inte hållas hemlig?

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Markus "LAKE" Berglund

Jag tipade igår om en artikel i Economist, som verkar ha inspirerat till artikeln i IGD. OM just läckor i företag:http://www.economist.com/node/18226961?story_id=18226961Mitt blogginlägg här:

http://lakonism.blogspot.com/2011/03/radioleaks-och-andra-lackor-ar-viktiga.htmlMen jag tycker du sammanfattar båda artiklarna väldigt bra med dina två ord. Det är dock inte alltid så lätt att leva så som företag... :-)

2011-03-09 @ 16:15:01
URL: http://lakonism.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0