Cash is king

Hittar genom Piratpartiet forum att Regeringen vill att riksdagen ska godkänna en konvention som tvingar att länder att lämna ut sekretesskyddade bankuppgifter till varandra.
    "Länderna blir enligt konventionen tvungna att lämna ut information som en bank har om personer. Om ett land har lagar som hindrar att uppgifterna lämnas ut blir det tvunget att skriva om lagen."
samt
    "Uppgifterna i utbytet gör det möjligt att spåra var en personen har använt sitt bankkort och på vilka konton personen sätter in och tar ut pengar. "
är de två första citaten som hoppar fram när man läser det hela. Med det lilla tillägget att det inte finns något krav på att länderna som ingår i samarbetet skall vara demokratiska.

Det är ju i och för sig inte så konstigt med tanke på att riktiga demokratier inte sysslar med sånt, och att Sverige inte kommer att räknas som demokrati särskillt mycket längre.

När landsförrä^H^H^H^H^Hfadern Reinfeldt är klar kommer delstaten Sverige i Europas förenta stater knappast ha någon lokal lagstiftning eller för den delen federalt inflytande.

Men fram tills dess, med SWIFT-avtal och ovanstående cancersvulst på demokratin är det väl helt enkelt dags att börja handla med kontanter igen. Bankerna lär ju bli sura när kontanthanteringen går upp, men det kanske är det som skall till för att få någon reaktion, väljarna skiter man ju i.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,

För övrigt anser jag att Reinfeldt och Ask skall KU anmälas

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0