Ask gör det igen

Det hade varit lugnt och skönt från Ask någon vecka nu, men det höll tyvärr inte i sig. Idag föreslår regeringen hur Svenska lagstiftningen skall "anpassas" så att Sverige kan kopplas upp mot EU:s gemensamma DNA- och fingeravtrycksregister.
    – En hel del kriminalitet rör sig över gränserna. Ska vi hantera det behöver vi snabbt byta information när det är möjligt. Det här är ett sätt, säger justitieminister Beatrice Ask.

    Det handlar alltså om att EU:s länder snabbare ska kunna utbyta DNA och fingeravtryck med varandra. Även möjligheten att söka i varandras fordonsregister för att få fram ägaren till en viss bil ingår.
Javisst, information är till för att bytas eller hur?
    Regeringens förslag går nu till lagrådet innan det landar på riksdagens bord. Beatrice Ask ser inga integritetsproblem med de nya bestämmelserna.
Ja att Ask inte ser några problem med att lämna ut uppgifter är ju vare sig nyhet eller förvånande. PKU-registret lär snart vara omvandlat till sökbart DNA-register för svenska befolkningen, tillgängligt för vilket annat land som helst.
    Det här innebär också att Sverige lämnar ut uppgifter till andra länder. Litar du på att andra länder inte missbrukar dem?

    – Brottsbekämpningen och samarbetet kring det bygger på förtroende. Jag litar på andra länder. Men det finns också en möjlighet vid utlämnandet av uppgifter att sätta begränsningar om man finner anledningar till det.
Hon litar på andra länder, men vad bra! Precis som Cecilia Malmström litade på USA gällande möjligheten att granska den information som lämnades ut till dem via SWIFT.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Michael Gajditza

Det finns något djupt tragiskt över att en människa som i sin ungdom gick till val under parollen "Framtid i frihet" numera är så djupt involverad i att på alla sätt begränsa denna frihet. Märkligt nog fortfarande inom ramen för samma parti, ett parti som helt har förträngt sin ideologiska bakgrund. Gösta Bohman måste rotera vildsint i sin grav.

2011-03-24 @ 18:23:15
URL: http://blogg.aftonbladet.se/21909/
Postat av: Orson Wells1984 är inte så långt borta som man tror....

2011-03-25 @ 09:52:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0