Köp aktier i färghandeln och tänd grillen

Ojjjj!!!!!

Beatrice Ask uttalar sig mot en förlängning av den tid som skivbolagen kan tjäna pengar på döda artister.

Med tanke på hur regeringen Reinfeldt normalt beter sig när det gäller önskemål från medialobbyn måste man nog känna ett visst mått av överraskning, så nu är det dags att måla många och stora kors i taket.

Se även upp för flygande grisar, förutom risken för trafikflyget borde det leda till att det snart finns mycket att grilla.

Mvh

/J-O

Tags: , ,


Kommentarer
Postat av: Magnus

Jag duckade just för en flygande gris, eller nåt.. Du skrev just något mellan raderna som du troligtvis inte är medveten om, något som mycket tydligt visar hur djup indoktrineringen är. Låt oss analysera följande mening:"Beatrice Ask uttalar sig mot en förlängning av den tid som skivbolagen kan tjäna pengar på döda artister."Mellan raderna så står där faktiskt att coyright-inlåsning är nödvändigt för bolag att kuynna tjäna pengar. Jag vet att det inte är din åsikt, den torde faktiskt vara den rakt motsatta. Men fundera på vad detta betyder, när tom. en piratpartist uttrycker sig på det viset, hur lång mental resa är det då inte kvar för folk som tex. Ask eller Reinfeldt?

2011-02-25 @ 16:11:43
Postat av: Jan-Olof Flink

@Magnus.Hmm, mjo....Jag är verkligen inte av åsikten att inlåsninge skulle vara nödvändigt för bolagen att tjäna pengar, men å andra sidan så är jag heller inte övertygad om att de kan tjäna lika oförskämt mycket på att byta till moderna affärsmetoder.Saken är ju den att den största anledningen till att företagen benhårt vägrar gå ifrån sin förlegade distributionsform är att moderna metoder visar precis hur lite företagen tillför. d.v.s precis lika mycket som ett valfritt sms-lån. Artisterna får kapital till att ge ut en skiva till oförskämt hög ränta.Så artisterna kommer att tjäna pengar, men de gamla skivbolagen är nog dömda att till slut föra samma tillvaro som de som en gång i tiden tillverkade självspelande pianon.Vad jag försökte trycka på, i meningen du citerar, var dock framförallt ordet "döda", då hela idén att denna inlåsning skall gälla ett visst antal år efter artistens död istället för ett visst antal år efter publiceringen verkligen visar att allt handlar om att bolagen och inte artisterna skall tjäna pengar.Mvh/J-O

2011-02-25 @ 16:34:55
URL: http://futuriteter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0