Deportera Ask

Beatrice Ask vill att Sverige skall bli ett tryggare land att leva i. Om alla blir inlåsta i var sin cell, eller stannar hemma på kvällen när det är utegångsförbud så är vi väl jättetrygga?
    "Under de senaste åren har regeringen genomfört den mest omfattande satsningen på rättsväsendet i modern tid. Hela rättsväsendet har förstärkts, från polis och åklagare till domstolar och kriminalvård. Varje år har det tillförts miljardbelopp och Sverige har i dag fler poliser och åklagare än någonsin tidigare."
Det är inte omöjligt att mycket av denna satsning behövdes, men för min del hade jag hellre sett en satsning på rättssäkerheten.

De verkar väldigt stolta över en undersökning som sägs visa att tryggheten ökat, och att även fötroendet för rättsväsendet ökat, speciellt bland unga. För att citera "Doktor Dängroth", Jag är skeptisk.

Den undersökningen låter precis lika trovärdig som Medialobbyns rapporterade förluster på grund av piratkopieringen.

För att citera en av kommentarerna till artikeln "Trygg JA, förtroende för rättvisan och den hjälp som man är tänkt att få som drabbad NEJ."

Som det ser ut just nu så lär fötroendet för rättsväsendet inte återställas förrän: Tunisien och Egypten håller ju i och för sig på att försöka frigöra sig från sitt nuvarande rättsväsende, som fångar och torterar journalister, men kanske Iran kan ta emot Ask. De verkar ju trots allt ha samma åsikt om hur ett rättsväsende skall fungera.

Mvh

/J-O

Tags: , , ,


Kommentarer
Postat av: Jerker Montelius

Precis vad jag tycker.

2011-02-11 @ 09:25:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0